Taannoisessa postauksessa kerroinkin alkukesän tapaamisestani Astra Wines– viinimaahantuojan kanssa. Samaisella illallisella tapasin luxemburgilaisen viinitalon Bernard-Massardin omistajan sekä markkinointijohtaja Antoine Clasenin. Viinitastingista ja tapaamisesta intoutuneena kehittelin talon ehkäpä tunnetuimmasta kuplivasta Bernard-Massard Cuvée de l´Ecusson Brut- kuohuviinistä raikkaan ja viileän piknikherkun. Erilaiset drinkkimehujäät ovat nyt suosittuja, ja tässä kuohuviinimehujäässä maistuu myös makea kotimainen mansikka.

 Mansikka-kuohuviinimehujää viilentää kuumana kesäpäivänä.

kuohuviini_mansikkamehujaa_3-1

Mansikka-kuohuviinimehujäät (n. 6-8 kpl)

Tarvitset:
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 l tuoreita mansikoita
2 dl Bernard-Massard Cuvée de l´Ecusson Brut- kuohuviiniä

Tarvitset myös:
mehujäämuotteja sekä puisia jäätelötikkuja

Mehujään kera voi toki siemailla kuplivaa myös lasista.kuohuviini_mansikkamehujaa_2-1

Valmistusohje:
Mittaa vesi, sitruunamehu ja sokeri pieneen kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin viiden minuutin ajan välillä sekoitellen. Kiehauttamisen aikana sokeri sulaa nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä rauhassa.

Poista mansikoista kannat, ja lohko ne pariin osaan. Aja mansikat sekä jäähtynyt sokeri-sitruunavesi tasaiseksi massaksi seuvasekoitinta tai blenderiä apuna käyttäen. Mittaa joukkoon kuohuviini ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada massa mehujäämuotteihin ja anna jäätyä mielellään yön yli ennen tarjoilua. Mehujäät irtoavat nätisti muotista kun valutat muotin päälle hetken aikaa lämmintä vettä hanasta ennen irroitusta.

 Joko olette kokeilleet valmistaa lempidrinkeistänne mehujäitä?
kuohuviini_mehujaita-1
 
Yhteistyössä Astra Wines 
 
www.blogirinki.fi