paras_jauhelihakastike-1

Paras jauhelihakastike (4:lle)

 Tarvitset:

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 isoa sipulia
400g naudan paistijauhelihaa
400g (Mutti) tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
hyppysellinen sormisuolaa
hypysellinen rouhittua mustapippuria
muutamia tuoreita basilikanlehtiä

Jauhelihakastikkeen valmistaminen:
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kuumalla paistunpannulla kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon jauheliha, ja kypsennä se sipulien kera. Kun jauheliha on hakattu pieneksi ja kypsynyt, lisää joukkoon tomaattimurska sekä kuohukerma. Mausta kastike sormisuolalla sekä mustapippurirouheella. Anna kastikkeen porista hiljalleen miedolla lämmöllä 10-15 minuutin ajan välillä hämmentäen. Lisää joukkoon vielä muutamia revittyjä basilikanlehtiä ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile spagetin tai perunoiden kera.