Kikkoman järjesti Blogiringin bloggaajille kesäreseptikilpailun yhdessä Radio Aallon kanssa, ja olen kisassa mukana raikkailla kevätrullilla soijadippikastikkeen kera. Vietnamilaiset kevätrullat ovat täydellinen eväs piknikille tai kesäpöydän antimiksi.

 

Käy antamassa äänesi reseptilleni tästä.

Kilpailusivulla arvotaan radiokampanjan aikana joka päivä Kikkomanin tuotepaketti reseptiä äänestäneiden kesken.

*hopihopi äänestämään*
 
kikkoman_rullat_6-1

 

Vietnamilaiset kevätrullat (12 kpl)

Tarvitset:
12 kpl riisipapereita
200g tuoretta lohifilettä
1 porkkana
7 cm pala kurkkua
1 avokado
200g ituja
100g salaattia tai versosekoitusta
ruukku tuoretta korianteria
ruukku tuoretta minttua
1 rkl tummia tai vaaleita seesaminsiemeniä


Soijadippikastike:

Tarvitset:
2 rkl Kikkoman Wok-kastiketta
1/2 limetin puristettu mehu
1 tl sokeria
1/2 dl vettä
1/2 valkosipulin kynsi
1/4 osa (tai maun mukaan) vihreää ja/tai punaista chiliä


Soijadippikastikkeen valmistus:
Aloita valmistamalla soijadippikastike. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Huuhtele chili ja pilko se myös pieneksi. Purista puolikkaan limetin mehu kippoon. Lisää joukkoon Kikkoman Wok-kastike, sokeri, vesi, pilkottu valkosipuli ja chili. Sekoittele kastiketta, anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Chiliä kannattaa aluksi laittaa varovaisesti, ja lisätä sitten tarvittaessa, ettei kastikkeesta tule liian tulista.

Vietnamilaisten kevätrullien valmistus:
Kuori ja pilko porkkana ohuiksi n. 5 cm tikuiksi. Leikkaa myös kurkusta ohuita samankokoisia tikkuja. Kuori avokado, puolita se, poista kivi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa siitä ohuita viipaleita.
Täytä suurehko kulho viileällä vedellä. Upota yksi riisipaperi kerrallaan veteen, ja liota sitä n. 15 sekunnin ajan. Nosta paperi varovasti vedestä ja valuta siitä enimmät vedet pois. Aseta riisipaperi tasaiselle alustalle (leikkuulauta käy hyvin). Ripottele riisipaperin keskikohtaan pituussuuntaan muutamia seesaminsiemeniä. Lado siementen päälle pari lohiviipaletta, kurkku- ja porkkanatikkuja, avokadoa, salaattia sekä yrttejä. Käännä riisipaperin alaosa täytteiden päälle. Käännä myös paperin sivut ”kiinni” ja rullaa pötkylä tiukaksi rullaksi. Ei haittaa vaikka riisipaperiin tulisi liottaessa tai kääriessä pieniä reikiä tai repeämiä, se kuuluu asiaan eikä vaikuta rullien herkulliseen makuun lainkaan. Valmista loput rullat samalla tekniikalla. Nauti rullat parin tunnin sisään valmistamisesta. Älä lado rullia päällekkäin, sillä ne tarttuvat toisiinsa kiinni.
Tarjoilu ja annoksen kokoaminen:
Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinosti kahteen osaan, asettele tarjoiluastialle ja dippaile herkulliseen soijadippikastikkeeseen.
kikkoman_kevatrullat-1
Ja tässä vielä blogin ensimmäinen (!) havainneanimaatio rullan kokoamisesta.
kikkoman_gif-1

 

 Raikkaissa riisipaperiin käärityissä kevätrullissa maistuvat raikkaat yrtit, rapea salaatti ja lohi.
kikkoman_kevatrullat_2-1

 

Yhteistyössä Kikkoman