Varhaisperunasalaatin kastikkeena on käytetty turkkilaista jogurttia. 
Salaatti sopii mainiosti grilliruokien kaveriksi, kokeile!

Varhaisperunasalaatti

 

Tarvitset:
1 kg varhaisperunoita
4 kpl kevätsipulia varsineen
2 rkl kapriksia
1-1,5 dl herkkukurkkua kuutioina
1 hapan omena

Kastike:
4 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippuria
hyppysellinen sokeria
loraus sitruunamehua

Koristeluun:
1 rkl kapriksia
tuoretta persiljaa
1 kevätsipuli varsineen

Perunasalaatin valmistus:

Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä ja lohko ne muutamaan osaan perunoiden koosta riippuen. Lisää perunoiden joukkoon viipaloidut kevätsipulit varsineen, valutetut kaprikset, herkkukurkkukuutiot sekä kuutioitu omena. Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita jogurtin joukkoon mausteet, raastettu valkosipuli sekä sitruunan mehu. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita kastike perunasalaatin joukkoon varovasti siten ettei perunat muhjuunnu.  Anna perunasalaatin maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti kapriksilla, tuoreella persiljalla sekä kevätsipulilla. Perunasalaatti sopii erityisen hyvin grilliruokien kaveriksi.