Kehittelin juhannuspöydän jälkiruokakattauksen katseenvangitsijaksi kakuista trendikkäimmän, nimittäin nakukakun. Nakukakku on tavallinen täytekakku, jota ei verhota perinteisesti kokonaan kermaan, vaan kakun reunat jätetään ronskisti näkyville. Kakun täytteessä maistuu pehmeä vanilja ja mascarponejuusto sekä kesän marjat.

Vinkki juhannuksen juhlapöytään.
 Kakun kaveriksi juhlapöytään nostetaan vesien shampanja – superkauniit Spring Aqua Premium designvesipullot kuplilla sekä ilman.

Kotimaisen perheyrityksen Finn Spring Oy:n puhdas vesi pulppuaa  Keski-Pohjanmaan Multilan luonnonlähteestä, jonka vesi uusiutuu jatkuvasti. Ja mikä tärkeintä, he hyvittävät tuotteiden aiheuttaman hiilijalanjäljen ostamalla päästöoikeuksia hankkeista, jotka tuottavat päästötöntä energiaa. Finn Spring jakaa vedenpuhdistimia Keniassa, jossa ilman vettä on noin 60 prosenttia ihmisistä. Keniassa perinteisesti vesi on puhdistettu keittämällä, joka vaatii paljon puutavaraa ja tuottaa luonnollisesti hiilidoksidia. Kun vesi puhdistetaan LifeStraw -vedenpuhdistimella, hiilidioksidipäästöt pienenevät. Vedenpuhdistuslaitteita on ostettu tähän mennessä 20 000 kappaletta, ja yksi laite puhdistaa noin 18 000 litraa vettä.
Suomalainen design-vesipullo henkii modernia tyylikkyyttä ja luonnon raikkautta.

Kesäinen nakukakku

4 kananmunan kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 purkkia (250 g) mustikka-vadelma pilttiä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
0,5 l mansikoita

Kakun kostukkeeksi:
mansikkamehua halutun kosteuden saavuttamiseksi

Koristeeksi:
0,5 l mansikoita
2 dl mustikoita
muutamia kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Tarvitset myös:
Irtopohjavuoan (22-24 cm halkaisija)
Leivinpaperia

Sokerikakkupohjan valmistus:

Laita uuni lämpiämään  175 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset munat kulhoon ja vatkaa ne sokerin kera kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi ne kananmuna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa n. 40 minuutin ajan. Voit kokeilla kakun kypsyyttä coctailtikulla. Paina tikku kakun pohjaan saakka, mikäli se on kuiva eikä siihen jää taikinaa, on pohja kypsä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja leikkaa se kolmeen yhtäsuureen osaan.
Täytteen valmistus:
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon mascarponejuusto  ja sokeri. Sekoita massa tasaiseksi
Kakun kokoaminen ja koristelu:
Asettele kakun alimmainen kerros tarjoiluvadille. Kostuta kakkupohja mansikkamehulla. Levitä pohjalle vadelma-mustikkasosetta, vanilja-mascarponevaahtoa ja viipaloituja mansikoita. Toista sama toiselle kerrokselle. Asettele viimeinen kerros kakun päälle, kostuta se ja lisää päälle mascarpone-vaniljavaahtoa. Koristele kakku mansikoin, mustikoin ja kirsikoin. Vimeistele kokonaisuus muutamalla sitruunamelissan lehdellä.

Hyvää juhannusviikkoa!
Yhteistyössä Finn Spring