Edellisessä ravintola Juuren postauksessa mainitsin sen olevan paikka, jonne haluaisin viedä vanhempani syömään. Tuttuja suomalaisia makuja ja raaka-aineita modernilla ja kiehtovalla tavalla valmistettuna. Olemme perinteisesti vieneet vanhempani syömään jonnekin äitienpäivänä, joten ravintola Juuri oli tällä kertaa itsestäänselvä valinta. Halusin myös kuulla vanhempieni mielipiteen tavanomaisesta suomalaisesta ravintolasta poikkeavasta vaihtoehdosta.
Ravintola Juuri sijaitsee Korkeavuorenkadulla Pikku Roban kupeessa.
Alkudrinkeiksi nautimme Juuren raikkaat jääteet.
Jääteessä maistui aavistus rommia sekä rooibosta.
Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme kaikki valitsemaan äitienpäivämenukokonaisuuden,
joka näytti tältä:
Talvehtinutta palsternakkaa, korvasientä & ruista
***
Kiiskeä Suomenlahdelta, kermaviiliä & kurkkua
Tuorejuustoa vuohenmaidosta, nokkosta & pinaattia
Tartar luomunaudasta, mäntyä & sinappia
***
Ahvenanmaan taimenta, parsaa & rautayrttiä
tai
Hauhalan hanhea, karviaista & sitruunatimjamia
***
Hertsikan raparperia & Saloniemen kyytönmaitoa
tai
Kotimaisia pientuottajajuustoja, porkkanaa ja tattaria
Kattauksen aloitti tervehdys keittiöstä.
Seuraavaksi vuorossa oli herkullinen ja kaunis palsternakkakeitto, jonka pohja näytti todelliselta taideteokselta.
Ja se viimeisteltiin pöydässä kaatamalla komponenttien kaveriksi täyteläistä ja maukasta palsternakkakeittoa.
Keiton jälkeen siirryttiin minun puolestani illan odotetuimpaan osioon, eli sapaksiin. Tälläkin kerralla nämä olivat koko seurueen mielestä kokonaisuuden parasta antia. Sapakset ovat pieniä muutaman suupalan kokoisia annoksia, ikään kuin suomalainen versio tutuista tapaksista.
Pienissä piiraissa maistui pinaatin lisäksi nokkonen, pinaatti sekä lempeä vuohenmaitotuorejuusto.
Annoksen viimeisteli karamellisoidut siemenet.
Sapaksista ehdoton suosikkini oli alla oleva annos, jossa oli kiiskeä Suomelahdelta, kurkkua ja kermaviiliä. Best things are simple!
Luomunaudan tartar – sehän toimii aina!
Isäni on hyvän tartarin suuri ystävä, ja hän taisi salaa toivoa tästä suurempaa annosta.
Pääruoaksi valitsin taimenta parsan kera. Taimenen nahkapuoli oli mukavan rapeaksi paistettu.
Muut seurueesta valitsivat pääruoaksi hanhea, jota oli annoksessa kolmella tavalla laitettuna.
Jälkiruoan paras osa oli ehdottomasti kyytönmaidosta tehty pehmeä jäätelö.
Juuri onnistui taas kerran kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja koko seurue oli enemmän kuin tyytyväinen ravintolan kattaukseen ja palveluun. Seuraavalla kerralla voisin mennä ravintolaan nauttimaan ihan pelkkiä sapaksia ystävien kanssa jakaen. Sen verran hyviä ne ovat. Erityismaininnan ansaitsee myös Juuren pöytään tuoma leipävalikoima useine eri vaihtoehtoineen.
16 toukokuun, 2015
Jätä kommentti