Kokoonnuimme viime viikolla muutaman huikean ruokabloggaajakollegan kanssa Fazerilla leipätuunauksen merkeissä. Pääsimme tapaamaan muun muassa Fazerin tuotekehityksen keittiömestari Jaakko Seppää, sekä oppimaan klassisten paahtoleipätuotteiden historiasta ja tulevista trendeistä. 
Paahtoleivät eli tuunatut toastit ovat maailmalla tällä hetkellä kuuminta hottia. Trendi lähti leviämään reilu vuosi sitten San Fransiscosta, jossa paikallinen kahvilanpitäjä Giulietta Carrell nosti paahtoleivät parrasvaloihin uudella tavalla. Innostus toasteja kohtaan levisi pian jenkeissä, ja nyt aalto on jo nähtävissä Euroopassa. Niin sanotut artisanal toast-barit ovat tehneet tuloaan erilaisin täyttein ja mauin tuunattujen paahtoleipien kera.
Tässä kohtaa myös minä isken lusikkani soppaan trendin aallonharjalla ja kehitän lukijoiden iloksi toukokuun aikana kaksi erilaista paahtoleipäreseptiä – suolaisen ja makean version. Tavoitteenani on tehdä ihanan perinteisestä ja maukkaasta paahtoleivästä jotain uutta, ennakkoluulotonta ja maukasta syötävää. Jää siis kanavalle niin näet mihin kaikkeen klassikkopaahtoleipä taipuukaan!

Lisätietoa toast-trendin rantautumisesta voit lukea täältä.

Yhteistyössä:

http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/leipa/artikkelit/tuunatut-toastit-valloittavat-nyt-myos-suomen/