Sain tällä viikolla pienen maistiaisen tulevan kesän Taste of Helsingin kattauksesta. Osallistuin nimittäin ruokabloggaajakollegoideni kanssa Taste of Helsinki-Safarille, ja määränpäinä olivat ravintolat Pastor, Hoshito ja Ragu. Pastorissa olin käynyt kerran aikaisemmin drinkillä ja muut kaksi ravintolaa olivat minulle uusia tuttavuuksia.
Taste of Helsinki on gourmetfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna 11.-14.6.2015 Kansalaistorin puistossa, eli Musiikkitalon takana. Festareilla on mukana 10 suomalaista huippuravintolaa sekä heidän keittiömestarinsa. Erilaisia gourmet-annoksia on tarjolla yhteensä 35 kappaletta. Henkilökohtaisesti odotan erityisesti ravintola Kaskiksen sekä Gastrobar Emon annoksia. Aikaisempina vuosina en ole kyennyt osallistumaan festareille, joten olin erityisen iloinen päästessäni mukaan maistelemaan tämän vuoden tulevia annoksia heti ensimmäisten joukossa.
Postauksessa vilahtaa pientä esimakua ja fiilistelyä tulevista annoksista.
 Enjoy the ride!

Illan ensimmäinen ravintola ja annos – Pastorin Casa Ceviche

 Ceviche oli oikein maukas ja guacamole toimi sen kyytipoikana mainiosti.


Cevichen kaverina pöytään tuotiin pienet ihastuttavat ”popparikattilat”.

Pastorin annoksen jälkeen suuntasimme Töölössä sijaitsevaan japanilaiseen ravintolaan nimeltä Hoshito. Hoshiton maut ovat kotoisin Koben alueen ruokakulttuurista, ja annoksissa yhdistellään paikallisia aineksia japanilaiseen ruokakultuuriin. Olen törmännyt Hoshitoon useammassakin ruokablogissa, ja sen konsepti on vaikuttanut erittäin mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta.


Pääsimme kurkkaamaan Hoshitossa keittiön puolelle…

 …jonka uumenista meille tarjoiltiin nämä kiehtovan näköiset annokset nimeltä Ginger & Ginger, jotka koostuvat riisistä, possusta sekä inkiväärin vienosta mausta. Annoksen viimeistelee mustajuuri.
Hoshiton jälkeen suuntasimme safaribussimme kohti viimeistä määränpäätä – ravintola Ragua. Ragussa meitä odotti kaunis kattaus useamman ruokalajin kera. Kokonaisuus aloitettiin kuohuviinillä sekä Breads & Spreads-leipälajitelmalla. Lajitelma pitää sisällään mallasleipää, tattarifocacciaa sekä parmesanmuffinsin. Levitteissä maistuu vuohenjuusto, ruskistettu voi sekä raparperi. 
Pöytäseurueen suosikiksi nousi parmesanmuffinssi ruskistetulla voilla.
Minä puolestani hullaannuin raparperihillokkeeseen niin kovin, että olisin voinut lusikoida sitä suoraan suuhuni tarjoiluastiasta.
Ja kun on liikenteessä ruokabloggaajien kanssa, on somettaminen ruokapöydässä sallittua.
 Kuten myös valokuvaaminen.
 Leipälajitelman jälkeen eteemme tuotiin jännittävät annokset purkissa: ylikypsää karitsanniskaa sekä sinappipolentaa. Karitsanniskan lisäksi pöytään kiikutettiin karitsamakkaraa sinapin kera, joka osoittautui yllättäen mielestäni illan parhaimman makuiseksi annokseksi! Avaruusasema blogin Mikko istui minua vastapäätä ja kehui annoksen väkevähkön sinapin maasta taivaaseen minun nyökkäilessä vieressä.

 Avatessani lasipurkin kantautui nenääni herkullisen savuntuoksuinen höyry. 
Höyryn alta paljastui kaunis näky:

Ravintola Ragu hemmotteli meitä vielä minun makuuni täydellisellä jälkiruoalla:
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia sekä sitruunajäätelöä.
Voitte olla varmoja, että hamstraan kitusiini toisen annoksen Taste of Helsingissä.

En malta odottaa pääseväni maistelemaan muidenkin ravintoloiden luomuksia. 
Alle kuukausi Taste of Helsinkiin!

Yhteistyössä Taste of Helsinki