Viime sunnuntaina iski parsahimo. Lähikauppa oli tietysti jo kiinni, joten kokosin jääkaapin antimista napostelulautasen kahdelle: vihreää parsaa, kylmäsavulohta, kananmunaa ja voita. Yksinkertaista, ja erittäin toimivaa. Parmesan-juustoraaste olisi viimeistellyt parsat, mutta se jäi nyt ensi kertaan. Kylmäsavulohiviipaleet keksin liekittää pikaisesti liekittimen avulla. Lohi toimii annoksen kanssa täydellisesti myös ilman liekitystä.

Parsaa, lohta & kananmunaa (2:lle)

 

Tarvitset:
nippu vihreää parsaa
ripaus sormisuolaa keitinveteen
1-2 kananmunaa
150g kylmäsavulohta
nokare voita parsojen viimeistelyyn
Valmistusohje:
Keitä kananmunia kymmenen minuutin ajan ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
Napsauta parsojen varsista kovat kannat pois. Mikäli parsat ovat paksuja ja varret puumaisia, kuori niiden varsiosaa kaksikolmasosan matkalta kevyesti kuorimaveitsellä. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 5-8 minuutin ajan.  Valuta parsat vedestä ja laita ne hetkeksi kuivumaan esimerkiksi talouspaperilla vuoratun lautasen päälle.
Liekitä kylmäsavulohiviipaleita pikaisesti liekitintä apuna käyttäen. Kokoa parsat, lohi ja kuoritut halkaistut kananmunat lautaselle. Viimeistele kuumat parsat pienellä voinokareella.