Tässä viime postauksessa näkyneen mansikkaisen kermakakun resepti.
Olisipa jo kesä ja mansikka-aika! 

 

Mansikkakermakakku (n. 20 hengelle)

 

Sokerikakkupohja:
7 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kakkupohjan kostutukseen:
vettä
Täyte:
4 dl mansikoita soseutettuna
2 prk (400g) maustettua kuningatar-rahkaa
Koristeeksi:
muutamia tuoreita mansikoita
pieni rasia tuoreita vadelmia
4 dl kuohukermaa
Tarvitset myös:
irtopohjajallisen vuoan (halkaisija 27 cm)
nokare voita vuoan voiteluun
 0,5 dl korppujauhoja vuoan jauhottamiseen 
tyllan ja pursotuspussin koristepursotuksia varten
Kakkupohjan valmistus:
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne kananmuna-sokerivaahtoon varovasti siivilän läpi. Voitele irtokakkupohjavuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Kakkupohja on valmis kun se on irronnut paistamisen aikana reunoilta.
Täytteen valmistus:
Soseuta mansikat, lisää joukkoon kuningatar-rahka ja sekoita massa tasaiseksi. 
Vaahdota myös kerma valmiiksi omassa kulhossaan kakun kuorrutusta varten.
Kakun kokoaminen & koristelu:
Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla. Halkaise pohja kolmeen yhtä suureen osaan terävää veistä apuna käyttäen. Aseta ensimmäinen kakkukerros tarjoiluastialle ja kostuta sitä hieman vedellä. Annostele kakkupohjan päälle täytettä ja levitä se tasaisesti. Pinoa täytteen päälle toinen kakkukerros ja kostuta sekin vedellä.  Annostele taas pohjan päälle täytettä ja levitä se tasaisesti. Kumoa kolmas kakkukerros täytteen päälle ja kostuta sitä kevyesti.
Seuraavaksi pursota kerma tyllan ja pursotuspussin avulla haluamallasi tavalla kakun päälle. Itse käytin kakun reunoilla ”lehtityllaa” ja sitten tuohon päälle pursotin pieniä ”kukkasia” tähtityllan avulla.  Viimeistele kakku tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla.
En ole itse kovin makeiden kakkujen ystävä, ja tämä resepti on mielestäni sopiva ns. aikuiseen makuun. Jos haluat kuitenkin tehdä makeamman version, kostuta kakku mehulla ja lisää kermakuorrutukseen sokeria makusi mukaan.