Arkisafkaa-postaussarja jatkuu nyt yksinkertaisella ja helpolla uunilohireseptillä. Uunilohesta saa astetta juhlavamman, mikäli maustetun ranskankermahunnun päälle lisää öljyssä kuullotettua pilkottua sipulia sekä katkarapuja.

Helppo uunilohi (4:lle)

800g kirjolohifilettä
puolikkaan sitruunan mehu
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
1 prk/250g Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus- maustettua ranskankermaa
1 ruukku tuoretta ruohosipulia

Mikäli lohifilee ei ole ruodoton, nypi ruodot pois pinsettejä apuna käyttäen. Asettele kala uunivuokaan ja purista sen pinnalle puolikkaan sitruunan mehu. Seuraavaksi ripottele kalalle sormisuolaa sekä mustapippuria. Lusikoi ranskankerma tasaisesti lohen pinnalle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 40 minuutin ajan. Ota lohi uunista ja viimeistele se silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kera.