Marinoitu punasipuli maustaa salaatit ja sopii erilaisten liha- ja makkaruokien lisäkkeeksi. Punasipuli viimeistelee myös hodarit, sämpylät ja voileivät.
Marinoitu punasipuli
4 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
4 rkl sokeria
muutama kokonainen mustapippuri
1 tl sormisuolaa
2 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
Valmistusohje:
Kuori sipulit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, mustapippurit ja suola. Lisää joukkoon punasipulirenkaat ja kiehauta niitä kunnes sipulit selkeästi pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon öljy. Sekoita kertaalleen ja purkita puhtaisiin ilmatiiviisiin lasipurkkeihin.
Mun on pitänyt tehdä marinoituja punasipuleja jo ties kuinka kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tämä ohje näyttää kyllä niin helpolta, että ehkäpä nyt pistän toimeksi! 🙂
Jes, kerro sitten Elina mitä pidit!
-Heidi