Luumuchutney 

1 punasipuli
200g kuivattuja Sunsweet D’Noir-luumuja
1 omena
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 mieto punainen chili
kanelitanko
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 dl ruokokeria
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
rouhaisu mustapippuria

Lisäksi:
brie- tai sinihomejuustoa

Valmistusohje:

Kuori ja hienonna punasipuli, omena ja inkivääri. Poista chilistä siemenet, ja pilko se pieneksi. Silppua kuivatut luumut myös hieman pienemmäksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa, ja lisää joukkoon punasipuli, omena, inkivääri, chili, kanelitanko ja luumut. Anna ainesten kuullottua ja pehmentyä tovi öljyssä ja lisää kattilaan hunaja-omenaviinietikka sekä ruokosokeri. Anna chutneyn tiivistyä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes se on  hillomaista. Tässä kestänee noin paristakymmenestä minuutista puolen tuntiin.  Mausta chutney lopuksi rouhaisulla mustapippuria ja anna seoksen jäähtyä. Tarjoile chutney esimerkiksi brie- tai sinihomejuuston kera. Chutney sopii myös erinomaisesti liharuokien kaveriksi.
Osallistun reseptilläni Ifolorin ja Sunsweetin järjestämään ”Luovasti luumusta”- reseptihaasteeseen, jossa haetaan  innovatiivista alku-, pää- ja jälkiruokaa, jossa on käytetty raaka-aineena Sunsweetin kuivattuja luumuja. Reseptini käy nerokkaasti jälkiruoasta, mutta toimittaa myös hyvin coctailpalan virkaa esimerkiksi rennoissa illanistujaisissa. Reseptihaaste huipentuu ensi viikolla Kaapelitehtaalle, jossa me kaikki osallistujat saamme stailaus-, kokkaus- ja kuvausvinkkejä kokki Teresa Välimäeltä sekä valokuvaaja Nico Bäckströmiltä. Katsotaan kuinka luumuchutneyni pärjää kanssabloggaajien luomuksien rinnalla.
Yhteistyössä Ifolor & Sunsweet