Suomalais-espanjalainen tuttavapariskunta perusti yhteisenä projektina espanjalaisiin ruokatarvikkeisiin keskittyneen verkkokaupan, ja sain heiltä testiin  runsaan kassillisen  erilaisia herkkuja. Mahtava tekosyy kutsua ystävät koolle keskellä viikkoa, ja avata viinipullo. Olen aikaisemminkin blogissa tunnustanut rakkautta tapaksia kohtaan, ja postaus on siinäkin mielessä ajankohtainen, että varasin juuri lentoliput kesän Barcelonan reissua varten. 
Espanjalaisen El Mercado- kaupan valikoimista löytyy  korkealaatuisia, ja  ennen kaikkea sopuhintaisia espanjalaisia ruokatarvikkeita kuten  iberian kinkkua,  makkaroita, juustoja, oliiveja, marmeladeja, oliiviöljyjä sekä mausteita.
 Ehdoton suosikkikomboni on sähäkkä ja kirpakka appelsiinimarmeladi manchego-juuston kera.

Tämä purnukka kiinnitti huomioni välittömästi. Espanjalainen  esivalmistettu perunamunakas sipulin kera purkissa. Mitä ihmettä? Kyllä vain. Purkin sisältö kaadetaan halkaisijaltaan n. 20 senttimetrin kokoiselle paistinpannulle ja aineksia paistetaan paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Samalla vatkataan kulhossa neljän kananmunan rakenteet sekaisin ja lisätään munien joukkoon aavistus suolaa. Pannulta valutetaan ylimääräinen öljy pois, ja peruna-sipuliseos kipataan kanamunien joukkoon sekoittaen. Massa kaadetaan takaisin paistinpannulle tasaisesti ja paistellaan noin kuuden minuutin ajan. Munakas tulee kääntää paiston aikana pannulla ainakin kertaalleen. Tässä kannattaa käyttää apuna reilun kokoista lautasta, joka asetetaan paistinpannun päälle ikään kuin kanneksi, ja sitten munakas kipataan nopeasti ylösalaisin pannun ja lautasen välssä. Munakkaan voi sitten valuttaa varovasti uudelleen paistinpannulle, jotta se saa kauniin hennon ruskean paistopinnan molemminpuolin.

 Esivalmistettu perunamunakas
Lopputuloksena syntyi tasainen, hyvänmakuinen ja kaunis perunamunakas, joka katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Tuotteena esivalmistettu perunamunakas on sikäli kätevä, koska alusta asti itse valmistettu perunamunakas vie aikaa ja vaivaa helposti yli puolisen tuntia perunoiden kuullottamisineen.

 
 Ja tässä välissä vinkkaan teille lukijoille voimassaolevasta alennuskoodista, 
jolla saatte El Mercado-verkkokaupan tuotteista:

 -10% alennusta koodilla TISKIVUORENEMÄNTÄ 

 

Alennuskoodi on voimassa tammikuun loppuun saakka.

Iberian kinkku on yksi maailman parhaimmista ilmakuivatuista kinkuista. Kinkkua tehdään iberiansioista, jotka ovat laiduntaneet vapaana luonnonantimia syöden.  Castro & Gonzales on espanjalainen kolmannen sukupolven kinkkutuottaja, joka toimii pienessä Guijiuelon kylässä yhdellä nejästä määrätystä alueesta, jolla iberian kinkkua voidaan ylipäätään tuottaa. Espanjalainen ystäväni painotti minulle, että kinkku tulee nauttia huoneenlämpöisenä, ja kinkun tulee antaa hengähtää hetken ennen tarjoilua.

Ja se oliivitahna, noh, sitä voisi syödä suoraan lusikalla purkista, oliivien ystävä kun olen.