Tämä purnukka kiinnitti huomioni välittömästi. Espanjalainen esivalmistettu perunamunakas sipulin kera purkissa. Mitä ihmettä? Kyllä vain. Purkin sisältö kaadetaan halkaisijaltaan n. 20 senttimetrin kokoiselle paistinpannulle ja aineksia paistetaan paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Samalla vatkataan kulhossa neljän kananmunan rakenteet sekaisin ja lisätään munien joukkoon aavistus suolaa. Pannulta valutetaan ylimääräinen öljy pois, ja peruna-sipuliseos kipataan kanamunien joukkoon sekoittaen. Massa kaadetaan takaisin paistinpannulle tasaisesti ja paistellaan noin kuuden minuutin ajan. Munakas tulee kääntää paiston aikana pannulla ainakin kertaalleen. Tässä kannattaa käyttää apuna reilun kokoista lautasta, joka asetetaan paistinpannun päälle ikään kuin kanneksi, ja sitten munakas kipataan nopeasti ylösalaisin pannun ja lautasen välssä. Munakkaan voi sitten valuttaa varovasti uudelleen paistinpannulle, jotta se saa kauniin hennon ruskean paistopinnan molemminpuolin.
-10% alennusta koodilla TISKIVUORENEMÄNTÄ
Iberian kinkku on yksi maailman parhaimmista ilmakuivatuista kinkuista. Kinkkua tehdään iberiansioista, jotka ovat laiduntaneet vapaana luonnonantimia syöden. Castro & Gonzales on espanjalainen kolmannen sukupolven kinkkutuottaja, joka toimii pienessä Guijiuelon kylässä yhdellä nejästä määrätystä alueesta, jolla iberian kinkkua voidaan ylipäätään tuottaa. Espanjalainen ystäväni painotti minulle, että kinkku tulee nauttia huoneenlämpöisenä, ja kinkun tulee antaa hengähtää hetken ennen tarjoilua.
Ihania herkkuja täälläkin 🙂 meillä katosi eilen El Mercadon herkut myös vauhdilla pöydästä, kaikki oli niin hyvää, suursuosikkeja oli vihreä tomaattimarmeladi ja tuo oliivitahna myös!
sama vikä täällä – itse en ole edes kummoinen oliivien ystävä mutta niin vain sormella raaputtelin viimeisetkin tapenadenmuruset purkin pohjalta 🙂
Minulla on tomaattimarmeladi vielä avaamatta. Söitkö sitä juuston kera?
-Heidi
Aivan mielettömän hyvää.
-Heidi