Kävin muutama viikko sitten maistelemassa hotelli Klaus K:n joulubuffan bloggaajakollegoiden seurassa. Olin kuullut kehuja joulumenusta jo edellisen joulun aikaan, mutta valitettavasti en päässyt tuolloin paikalle. Klaus K:n joulukokonaisuus poikkeaa mukavasti valtavirrasta American Christmas Grill-teemallaan. Teema näkyi ravintolan puolella vahvasti yliampuvan hassuttelevassa sisustuksessa ja korostui ruokapuolella erityisesti amerikkalaishenkisissä jälkiruoissa.
Joulun alla käyn yleensä muutamalla joululounaalla ja/tai dinnerillä, sekä työn, että vapaa-ajan merkeissä. Useimmissa paikoissa joissa olen käynyt, tarjonta on ollut hyvinkin perinteistä ja ennalta-arvattavaa. Klaus K:n amerikkalainen teema tuo mukavan vaihtoehdon klassisten jouluravintoloiden kylkeen. Menussa on juuri sopivasti uusia tuulia, mutta sieltä löytyy riittävästi jouluisia elementtejä.

Alkruokabuffetista suosikeiksini nousivat ihastuttava kuha ceviche sekä merellinen mustariisi-salaatti. 
Salaattipuolta täydensi lisäksi punakaalisalaatti saksanpähkinöillä ja viikuinoilla sekä klassinen Cobb-salaatti kanalla, avokadolla, pekonilla ja sinihomejuustolla.

 
 Pastramia, makkaralla täytettyä kalkkunaballotiinia & italialaisia leikkeleitä.

Pääruoat tarjoillaan pöytiin lautasannoksina, mikä on mielestäni hyvä vaihtoehto alkupalabuffetin kaveriksi. En ole itse buffettien ylin ystävä, joten pöytään tarjoillut pääruoat ovat yleensä aina mukava bonus. Pääruokaan saa myös luonnollisesti valita haluamansa lisukkeen.

Bloggaajaköörillemme asetettiin huomaavaisesti kaikki pääruokavaihtoehdot esille, jotta pääsimme maistelemaan kutakin vaihtoehtoa. Oma suosikkini pääruoista oli ehdottomasti grillattu marmorifile punaviini-valkosipulikastikkeella. Vahvana kakkosena kiiri perässä karamellisoitu kalkkuna pistaasilla, karpaloilla ja pihlajanmarjahyytelöllä. Täytyy silti todeta, että pääruoat eivät ihan yltäneet alkupalojen tasolle.

Joulumenun onnistunein osa alkupalojen lisäksi oli ehdottomasti  runsas jälkiruokavalikoima.
Vai mitäs sanotte tästä lime-vadelmamoussekakusta?
Banaanikakun kuorrute sai aikaan ihastuneita huokauksia. Taisin myös kuulla jonkun huudahtavan, että pelkkää maapähkinäkuorrutetta voisi syödä sellaisenaan lusikalla…
Jälkiruokapöytä oli mauiltaan herkullinen, ja visuaalisesti sitäkin kauniimpi.
Joulubuffet kustantaa 65€, ja kattaukset ovat ajanjaksolla: 9.-22.12.2014.
Yhteistyössä Klaus K.