Tartuin Santa Marian texmex-inspiraatiohaasteeseen ja kehittelin kaikille tutuista herkullisista aineksista omanlaiseni luomuksen: texmex-”pizzan”, jossa burrito kohtaa quesadillan ennakkoluulottomalla tavalla.


Texmex-pizza sopii hyvin jaettavaksi herkuksi vaikkapa illanistujaisiin

Texmex-pizza  (2 kpl)

4 kpl Santa Maria Corn Tortilla with Corn Sprouts-tortilloja

Pizzojen täytteeksi:
3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
400g naudan paistijauhelihaa
1 dl vettä
1 pss (40g) Santa Maria Organic Taco Spice Mix-mausteseosta
0,5 dl Santa Maria Organic Taco Sauce Medium-tacokastiketta

Pizzojen päälle:
1 dl juustoraastetta
1/2 avokado
1/2 paprika
10 cm pala kurkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
maun mukaan muutamia Santa Maria Green Jalopeno Hot-chilipippureita

Pizzojen viimeistelyyn:
1 dl ranskankermaa
tuoretta korianteria

Tuunasin oman palani vielä Santa Marian Chili Mayo-kastikkeella.

Täytteen valmistus:

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kuumalla pannulla tovi. Lisää joukkoon jauheliha, ja ruskista se. Lisää pannulle jauheliha-sipuliseoksen joukkoon desilitra vettä sekä pussi Santa Maria Organic Taco Spice Mix-mausteseosta. Sekoita mausteseos kauttaaltaan jauheliha-sipuliseokseen ja anna sen hautua pienellä lämmöllä noin viiden minuutin ajan.  Laita tässä välissä uuni lämpenemään valmiiksi 200 asteeseen.
Pizzan päällisten valmistelu: 
Kuori ja pilko avokado pieneksi. Huuhtele kurkku, kirsikkatomaatit ja paprika- ja pilko myös ne pieniksi.
Pizzan kokoaminen:
Asettele tortilla leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Lusikoi tortillalle pari ruokalusikallista Santa Maria Organic Taco Sauce-tacokastiketta ja levitä se tasaisesti lätylle. Seuraavaksi vuoraa tortillan pinta tasaisesti jauheliha-sipuliseoksella. Aseta jauhelihan päälle toinen tortilla ikään kuin ”kanneksi” koko komeudelle. Ripottele kannen päälle haluamaasi juustoraastetta. Nosta pizza uuniin muutamaksi minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut kauniisti tortillalevyn pintaan. Lisää juustoraasteen päälle  pilkottua avokadoa, kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Seuraavaksi ripottele kannelle vielä muutamia Santa Maria Green Jalopeno Hot-chilipippureita antamaan tarvittavaa potkua. Viimeistele annos ranskankermanokareilla sekä tuoreella korianterilla. Voit leikata pizzan käteviksi annospaloiksi jakamalla sen neljään osaan.
Yhteistyössä Santa Maria