Halusin kehittää teille jälkiruokareseptin talven tulevia juhlapyhiä ajatellen. Tämä jälkiruoka sopii täydellisesti niin isänpäivän kuin itsenäisyyspäivänkin juhlapöytään. Ja mikä parasta – resepti saattaa vaikuttaa hitusen vaikeammalta valmistaa kuin onkaan, eli tällä hienostuneella kahviunelmalla vakuutat sukulaiset ja ystävät kokkaustaidostasi ilman sen suurempaa luomisen tuskaa. 
Sain ilokseni mahdollisuuden kehittää tämän jälkiruoan yhteistyössä Pauligin Frezza-kahvijuomia käyttäen. Paulig Frezza-kahvijuomat ovat täyteläisiä, kylmänä nautittavia kahvijuomia. Inspiraatio reseptiin lähti lapsuudestani. Vaarini opetti minua lorauttamaan vaniljajäätelön sekaan lirauksen kahvia ja sekoittamaan jätskistä ”kahvipehmistä”.  Olen vienyt reseptin tällä kertaa pidemmälle, ja valmistanut herkullisen viettelevän kahvisemifreddon. Semifreddo on italiaa, ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Se on ikään kuin pelkistetty versio jäätelöstä, joka syntyy kotona vain muutamasta raaka-aineesta ilman jäätelökonetta. Pehmeän ja täyteläisen kahvisemifreddon kaveriksi tein suolakaramellikastiketta. 
Semifreddon maustaa Paulig Frezza Forte, joka sisältää kofeiinia lähes kahden esporessokupin verran. Eli kyseessä on siis juuri sopivan tujakka kahvijuoma, joka antaa riittävän 
voimakkaan maun  jäädykkeeseen.
Reseptin lisäksi minulla on ilo julkistaa lukijoille oma resepti- ja kuvakilpailu, jossa on jaossa erilaisia tuotepalkintoja. Nyt siis kehotankin teitä rakkaat lukijat kaivamaan itsestänne esiin ne pienet nigellat ja jamieoliverit. Reseptikilpailu alkaa nyt – ja tarkemmat osallistumisohjeet näet alta!

 

Resepti- ja kuvakilpailu lukijoille


Luo oma reseptisi Paulig Frezza-kahvijuomaa käyttäen, ja lähetä se minulle sähköpostitse osoitteeseen: tiskivuorella(a)gmail.com 23.11.2014 mennessä.
Voittajareseptin laatinut osallistuja saa itselleen kivan Frezza-tuotepalkinnon (arvo 25€),
ja resepti julkaistaan myös blogissani 1.12.2014.
Frezza-reseptikuva kannattaa myös ehdottomasti jakaa Instagramissa hastagilla #frezzaresepti, sillä parhaan kuvan jakaneelle on tiedossa 100€ tuotepalkinto, joka koostuu Frezza ja Iloleipuri-tuotteista.
Lähetätähän reseptisi mukana myös nimesi sekä osoitteesi mahdollista palkinnon postitusta varten.
Miltä sinun Paulig Frezza-reseptisi näyttää?

Kahvisemifreddo suolakaramellikastikkeella

Reseptistä tulee 1 l semifreddoa

Kahvisemifreddo:
3,3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g mascarponejuustoa
1,25 dl Paulig Frezza Forte-kahvijuomaa

Suolakaramellikastike:
2,5 dl sokeria
100g voita
1,5 dl kuohukermaa
1 tl sormisuolaa

Koristeluun:
Tuoreita vadelmia

Kahvisemifreddon valmistus:

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike tukevaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mascarponejuusto sekä Paulig Frezza Forte-kahvijuoma ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa esimerkiksi suorakulmion mallinen leipävuoka tuorekelmulla, ja kaada massa vuokaan. Anna massan tekeytyä pakkasessa vähintään kolmen tunnin ajan. Kumoa semifreddo tarjoilualustalle ja poista tuorekelmu. Leikkaa jäädyke sopiviin annospaloihin terävää veistä apuna käyttäen. Tarjoile suolakaramellikastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera.

Suolakaramellikastikkeen valmistus:

Mittaa kaikki ainekset valmiiksi työtasolle odottamaan. Kaada sokeri pinnoitettuun paistinpannuun tai kattilaan. Sulata sokeri liedellä keskilämmöllä koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut ja muuttanut väriään hieman ruskeaksi, lisää joukkoon voi muutamassa erässä. Sekoita sokeri-voiseos tasaiseksi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kerma ja sekoita kastike uudelleen tasaiseksi. Mausta karamellikastike hyvälaatuisella sormisuolalla. 
Annoksen kokoaminen:
Aseta tarjoiluastialle pari viipaletta kahvisemifreddoa ja lusikoi päälle suolakaramellikastiketta. Viimeistele kokonaisuus tuoreilla vadelmilla.
 #frezzaresepti
 
Yhteistyössä Paulig
www.blogirinki.fi