Okei, nämä hämikset eivät näytä kovin pelottavilta, mutta sitäkin sympaattisemmilta. Vai mitä mieltä olette? Hämähäkeiksi naamioidut klassiset perunaleivokset ovat valmistettu Finnamylin gluteenittomia Luomu Perunajauhoja käyttäen. Sain ensikosketuksen perunaleivoksiin vasta muutama kuukausi sitten, kun ystäväni tilasi  kahvilassa moisen teensä kaveriksi. Ihmettelin ääneen näitä jokseen vaatimattoman näköisiä ruskeita palluroita, kunnes haarukoin suuhuni palasen ystäväni leivoksesta. Todella hyvää, ihanan täyteläistä ja mehukasta.  Kas, tässäpä teille siis halloweeniksi hämähäkkileivosten resepti.

Halloweenyön hämikset (10-12 kpl)


Kääretorttulevy:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl Finnamyl Luomu Perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja

Muut taikinamassaan tarvittavat ainesosat:
120g taloussuklaarouhetta
100g voita
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 tl rommiesanssia

Koristeluun:
suklaaströsseliä
hämähäkkien silmiksi: 1 pieni minttutäytteinen lakritsipötkö
hämähäkkien jaloiksi: 40g ohutta lakritsinauhaa
 

Valmistusohjeet:

Aloita leivosten tekeminen valmistamalla kääretortun pohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot keskenään, ja lisää ne vaahtoon siivilöiden.  Sekoita taikina varovasti tasaiseksi massaksi.
Kaada ja levitä kääretorttutaikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. (Taikina peittää noin puolet pellistä). Paista 225 asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan. Kumoa kääretorttulevy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä rauhassa.
Sulata taloussuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sulatettu voi ja suklaa. Sekoita massaa uudelleen. Lisää vielä joukkoon kaakaohjauhe, vadelmahillo, tomusokeri ja rommiesanssi. Sekoita massa vielä kertaalleen tasaiseksi ja sileäksi. Anna seoksen jähmettyä tovin jääkaapissa ennen muotoilua.
Jaa taikina n. 12 tasakokoiseen osaan ja pyörittele niistä soikeita hämähäkin mallisia palluroita. Kieritä leivokset suklaaströsselissä. Tee hämähäkeille silmät minttutäytelakritsasta leikatuista ohuista viipaleista. Leikkaa ja tökkää lakunauhasta hämähäkeille jalat.Happy Halloween!

Yhteistyössä Finnamyl

www.blogirinki.fi