Tämä mousse vilahtikin jo taannoisessa rapujuhlapostauksessa. Mousse onnistui niin hyvin, että se ansaitsee oman postauksen reseptin kera. En oikeastaan keksi juhlaa, johon tämä hienostunut ja suussa sulava mousse ei sopisi. Aion ehdotomasti ujuttaa tämän ensi jouluna kalapöytään!
 

Unelmankevyt kylmäsavulohimousse (8 isoa annosta/16 pientä annosta)

400g kylmäsavustettua lohta
2 mietoa sipulia
2 dl kuohuhermaa
250g maitorahkaa
250g kermaviiliä
1 rkl sokeria
hyppysellinen vastarouhittua mustapippuria
hyppysellinen sormisuolaa
loraus sitruunan mehua
1 dl tuoretta tilliä silputtuna

Pilko kylmäsavulohi pieneksi. Silppua sipulit  tasakokoisiksi kuutioiksi. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita maitorahkan joukkoon kermaviili, silputtu lohi ja sipuli sekä mausteet. Purista joukkoon vielä loraus sitruunamehua ja lisää silputtu tilli. Sekoita massa tasaiseksi. Viimeiseksi lisää joukkoon kermavaahto varovasti nostellen, ettei mousse lässähdä.

Tarkista vielä maku, ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa hetken ennen tarjoilua. Koristele kylmäsavulohiviipaleella ja tuoreella tillillä. Lohimoussen voi tarjoilla saaristolais- tai paahtoleivän kera tai vaikkapa uusien perunoiden kaverina.