Ramen burger soija-hoisinkastikkeella

Pernod-Ricardin järjestämässä Oiva Pari-kilpailussa haetaan tällä kertaa parasta Gourmet Fast Food-makuparia Campo Viejo Reserva 2008-punaviinille. Tämä espanjalainen viini palkittiin Vuoden Viini-kilpailussa kultamitalilla omassa sarjassaan. Mausteinen ja kehittynyt punaviini kaipasi rinnalleen ryhdikästä annosta, joten ryhdyin ramen hampurilaisen valmistukseen. 
Reseptin idea on periaatteessa nuudelikeiton kasaaminen hampurilaisen muotoon. Kuullostaako hullulta? Niin minustakin, kunnes pääsin kokemaan tämän ruokavillityksen itse. Trendi on peräisin New Yorkista, ja se on aiheuttanut jonkinlaisen manian ruokabloggaajien keskuudessa. Tässä minun versioni kyseisestä herkusta.

Ramen Burger (4 pientä hampurilaista)

 

Nuudeli”sämpylät”
75g pikanuudeleita
hyppysellinen sormisuolaa
1 kananmuna
loraus seesamiöljyä paistamiseen

Hampurilaispihvit:
200g naudanjauhelihaa
ripaus sormisuolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
loraus öljyä paistamiseen

Hampurilaiskastike:
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl hoisin-kastiketta

Täytteeksi:
Rucolaa
Ruohosipulia
Paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarvitset myös (ei pakollinen):
Paiston kestävän muotin pyöreän muotin


Nuudeli”sämpylöiden” valmistaminen: 

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan lisäten keitinveteen hyppysellinen sormisuolaa. Valuta nuudelit lävikössä huolellisesti, ja kumoa ne kulhoon. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita kananmuna tasaisesti nuudelien joukkoon. Kananmuna auttaa pitämään nuudelit kasassa.
Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta sille hieman seesamiöljyä. Aseta pyöreä kuumutta kestävä muotti (esim. pyöreä metallinen piparkakkumuotti käy hyvin) keskelle paistinpannua ja nostele sen sisäpuolelle nuudeleita. Paina nuudelit tasaisesti ja tiiviisti muotin sisälle varovasti lastalla tai lusikalla painellen. Paista nuudelit muotin molemmin puolin, kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä itseensä. Irroita nuudeli”sämpylä”muotista varovasti painaen se muotin lävitse. Paista loput ”sämpylät” samalla tekniikalla.

Mikäli sinulla ei ole pyöreää muottia, toimi seuraavasti: jaa nuudelit neljään samankokoiseen kulhoon. Kasaa kulhot päällekkäin siten, että kunkin kulhojen välissä on leivinpaperia, jottei nuudelit tartu kulhojen pohjaan. Aseta päällimmäisen kulhon päälle painoksi esim. pieni hillopurkki. Anna nuudelikiekkojen asettua jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen paistamista.

Jauhelihapihvien valmistaminen:
Lisää jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa taikinaa käsin hetki, jotta mausteet leviävät tasaisesti kauttaaltaan lihaan. Muotoile jauhelihasta kevyesti vedellä kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä. Paista pihvit  kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Soija-hoisin kastikkeen valmistaminen:
Sekoita soija- ja hoisin kastike keskenään esim. haarukkaa apuna käyttäen.

Hampurilaisen kokoaminen ja viimeistely:
Paahda seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Varo, sillä siemenet palavat herkästi. Tarkoituksena on vain hieman paahtaa siemenien aromeja auki. Aseta hampurilaispihvi nuudeli”sämpylälle”. Lusikoi pihvin päälle hieman soija-hoisin kastiketta. Ripottele kastikkeen päälle paahdettuja seesaminsiemeniä, hienonnettua ruohosipulia sekä rucolaa. Viimeistele komeus vielä toisella nuudeli”sämpylän” kannella.

Yhteistyössä Pernod-Ricard & Oiva Pari