Ramen burger soija-hoisinkastikkeella
Pernod-Ricardin järjestämässä Oiva Pari-kilpailussa haetaan tällä kertaa parasta Gourmet Fast Food-makuparia Campo Viejo Reserva 2008-punaviinille.
Tämä espanjalainen viini palkittiin Vuoden Viini-kilpailussa kultamitalilla omassa sarjassaan. Mausteinen ja kehittynyt punaviini kaipasi rinnalleen ryhdikästä annosta, joten ryhdyin ramen hampurilaisen valmistukseen.
Reseptin idea on periaatteessa nuudelikeiton kasaaminen hampurilaisen muotoon. Kuullostaako hullulta? Niin minustakin, kunnes pääsin kokemaan tämän ruokavillityksen itse. Trendi on peräisin New Yorkista, ja se on aiheuttanut jonkinlaisen manian ruokabloggaajien keskuudessa. Tässä minun versioni kyseisestä herkusta.
Ramen Burger (4 pientä hampurilaista)
Nuudeli”sämpylät”
75g pikanuudeleita
hyppysellinen sormisuolaa
1 kananmuna
loraus seesamiöljyä paistamiseen
Hampurilaispihvit:
200g naudanjauhelihaa
ripaus sormisuolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
loraus öljyä paistamiseen
Hampurilaiskastike:
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl hoisin-kastiketta
Täytteeksi:
Rucolaa
Ruohosipulia
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarvitset myös (ei pakollinen):
Paiston kestävän muotin pyöreän muotin
Nuudeli”sämpylöiden” valmistaminen:
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan lisäten keitinveteen hyppysellinen sormisuolaa. Valuta nuudelit lävikössä huolellisesti, ja kumoa ne kulhoon. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita kananmuna tasaisesti nuudelien joukkoon. Kananmuna auttaa pitämään nuudelit kasassa.
Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta sille hieman seesamiöljyä. Aseta pyöreä kuumutta kestävä muotti (esim. pyöreä metallinen piparkakkumuotti käy hyvin) keskelle paistinpannua ja nostele sen sisäpuolelle nuudeleita. Paina nuudelit tasaisesti ja tiiviisti muotin sisälle varovasti lastalla tai lusikalla painellen. Paista nuudelit muotin molemmin puolin, kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä itseensä. Irroita nuudeli”sämpylä”muotista varovasti painaen se muotin lävitse.
Paista loput ”sämpylät” samalla tekniikalla.
Mikäli sinulla ei ole pyöreää muottia, toimi seuraavasti: jaa nuudelit neljään samankokoiseen kulhoon. Kasaa kulhot päällekkäin siten, että kunkin kulhojen välissä on leivinpaperia, jottei nuudelit tartu kulhojen pohjaan. Aseta päällimmäisen kulhon päälle painoksi esim. pieni hillopurkki. Anna nuudelikiekkojen asettua jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen paistamista.
Jauhelihapihvien valmistaminen:
Lisää jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa taikinaa käsin hetki, jotta mausteet leviävät tasaisesti kauttaaltaan lihaan. Muotoile jauhelihasta kevyesti vedellä kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Soija-hoisin kastikkeen valmistaminen:
Sekoita soija- ja hoisin kastike keskenään esim. haarukkaa apuna käyttäen.
Hampurilaisen kokoaminen ja viimeistely:
Paahda seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Varo, sillä siemenet palavat herkästi. Tarkoituksena on vain hieman paahtaa siemenien aromeja auki. Aseta hampurilaispihvi nuudeli”sämpylälle”. Lusikoi pihvin päälle hieman soija-hoisin kastiketta. Ripottele kastikkeen päälle paahdettuja seesaminsiemeniä, hienonnettua ruohosipulia sekä rucolaa. Viimeistele komeus vielä toisella nuudeli”sämpylän” kannella.
Yhteistyössä Pernod-Ricard & Oiva Pari
Onpa söpö burgeri! Heti piti katsoa resepti, että onko "sämpylässä" pastaa vai nuudeleita vai mitä 🙂 Ihan uusi tuttavuus minulle.
Hih, kiitos Teija! Tämä oli mulle myös uusi tuttavuus. Hehkuttelin tätä ideaa noin kuukausi sitten kavereilleni, ja he olivat ihmeissään, että miten olen voinut missata moisen some-hitin.
-Heidi
Aivan loistava idea 🙂 . Ja juuri sopivasti tyylikkään näköinen annos, mitä haettiinkin ja kiva makukombo. Samaan kisaan osallistuin ja nyt pitäisi kehitellä se toinen versio, toistaiseksi ei ole vielä mitään ideaa. Olipas kiva, että olit löytänyt uuden blogin puolelle :).
Mahtava idea, kuulostaa ihan superilta! Kyllä söisin, useammankin… 😀
Onpa vinkeä burgeri – onnea kisaan! en ole harmi kyllä vielä maistanut tai tehnyt ramerburgeria, täytyy korjata edes toinen epäkohdista mahdollisimman pian 🙂
Oho! Mielenkiintoinen yhdistelmä, täytyy kokeilla!
Ramenburgeri on täälläkin vielä maistamatta, mutta näyttää kyllä yyber herkulta. Missäköhän ravintolassa näitä sais?
Nti Papu
Hauskan näköinen burgeri!:) Ramen Burgeria on pakko joskus vielä testata. Todennäköisesti sen joutuu tekemään itse, kun ei täällä meillä päin sellaisia ruokapaikkoja pahemmin ole, mistä saisi valmiina. Onnea kisaan!:)
Kiitos! Joo, ei täälläkään vielä mitään hajua mitä teen seuraavaksi 🙂
-Heidi
Kiitos Riitta.
-Heidi
Jeps, kerro mitä tykkäsit!
-Heidi
Siis mähän olin kerran maistanut, ennenkuin ryhdyin tämän tekoon. 😀
-Heidi
Hmm, ravintolasta en ole varma, mutta Stockmannin Deli-tiskeistä löytyy. Siellä on nyt se "Street Gastro"-teema.
-Heidi
Kiitos! Musta siitä tuli myös aika vinkeän oloinen "torni" 😉 Joo, eipä ole kyllä osunut täällä Helsingissäkään mun silmiin (paitsi Stockmannilla Deli-tiskissä), että sikäli ei ihme jos muuallakaan ei ole…
-Heidi