Bongasin hesarin ruokapuolelta mielenkiintoisen reseptin lakritsin tekoon. No sitähän oli tietysti päästävä kokeilemaan.  Lakritsa valmistuu yllättävän helposti, mutta joitakin ainesosia saattaa joutua metsästämään. Melassia ja lakritsijauhetta löytyy ainakin Ruohonjuuresta sekä Punnitse & Säästä-ketjun valikoimista. Mustaa elintarvikeväriä saa todennäköisimmin apteekeista sekä hyvinvarustetuista supermarketeista. Varusteeksi tarvitset myös lämpömittarin, jotta saat lakritsimassan kuumennettua tarkasti 120 asteeseen.

Lakritsimassa kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan jäähtymään, 
jonka jälkeen se leikataan ja kierretään kierteille.

 Mmmm…

  
Itsetehty lakritsi 

115 g voita
4 rkl melassia
2,5 dl sokeria
2,25 dl kondensoitua makeutettua maitoa
1,5 tl sormisuolaa
mustaa elintarvikeväriä
3 rkl lakritsijauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan melassi, sokeri, voi, kondensoitu maito, sormisuola sekä musta elintarvikeväri. Elintarvikevärin määrä riippuu värin laadusta ja merkistä. Varmin tapa on lisätä väriä pikkuhiljaa massaa samalla sekoittaen kunnes haluttu tummuusaste saavutetaan. Lämmitä  seosta kattilassa puukauhalla sekoitellen. Seos tulee lämmittää 120 asteiseksi, jonka jälkeen se nostetaan pois liedeltä.
Jäähdytä massaa tovi ja lisää joukkoon lakritsijauhe sekä vehnäjauhot. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se esimerkiksi leivinpaperilla päällystetylle uuninpelille. Tasoita massa ja anna sen jähmettyä puolen tunnin ajan. Leikkaa lakritsi pitkiksi nauhoiksi terävällä vetisellä ja muotoile kierteille. Anna lakritsien jähmettyä vielä 30 minuutin ajan. (Lakritsi kannattaa säilyttää ilmatiiviissä tilassa ja käyttää noin viikon kuluessa)