On taas se aika vuodesta. Cono Surin järjestämä reseptikilpailu bloggaajille on startannut. Tehtävänä oli suunnitella pääruokaresepti, joka sopii mahdollisimman hyvin Cono Sur Bicicleta Pinot Noir tai Bicicleta Riesling-viinin kanssa nautittavaksi. Otin kilpailun suhteen ohjat omiin käsiini, ja suunnittelin totutusta kaavasta poiketen riesling-valkoviinin kaveriksi ennakkoluulottomasti liharuoan, vietnamilaisen lihakeiton. Tilaan ravintolassa useimmiten liharuoan kaveriksi valkoviiniä, joten asetelma oli minulle tuttu entuudestaan. 
Phkeitto on vietnamilainen kansallisruoka,  joka valmistetaan  perinteisesti joko naudan- tai kananlihasta ja luista. Aromaattinen kuuma liemi, nuudelit ja tuoreet yrtit muodostavat yhdessä eksoottisen keiton joka vie sinut makumatkalle Aasiaan.

Häränhännistä keitetty liemi toimii pohjana aromaattiselle ja hienostuneelle Phở-keitolle, jossa maistuvat raikkaat tuoreet yrtit korianteri ja minttu.
Phở-keiton liemi keitetään häränhännistä, ja se toimii pohjana vivahteikkaalle ja hienostuneen aromaattiselle keitolle. Cono Surin Bicicleta Riesling on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen ja hennon mineraalinen valkkari, joka täydentää aasialaisia makuja todella kivasti.
Kilpailuun osallistuu bloggaajia eri maista: Englannista, Irlannista Suomesta ja Ruotsista. Kustakin maasta kolme eniten ääniä saanutta reseptiä lähetetään chileläiselle huippukokki Christopher Carpentierille, joka valmistaa reseptit ja valitsee niistä suosikkinsa finaaliin. Kunkin maan finalisti markaa Pariisiin tämän vuoden marraskuussa kilpailemaan pääpalkinnosta, joka on kahden hengen matka Chileen. Palkintomatka pitää sisällään mm. viinitilavierailun Cono Surin viinitarhoille! Voiko paremmasta edes unelmoida?

Reseptiäni pääset äänestämään kilpailusivustolla, joka löytyy täältä


Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kaksi 100€ arvoista matkalahjakorttia!


Äänestysaika loppuu 22.9 
Lahjakortin voittaja on tällöin nähtävillä kilpailusivustolla.


Vietnamilainen lihakeitto – Phở (2:lle)

Häränhäntäliemi:
0,5 kg häränhäntiä
1,5-2 l vettä

2 sipulia
2 valkosipulia
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

3 tähtianista
1 kanelitanko
4  kokonaista neilikkaa
4 kokonaista mustapippuria

1 rkl sormisuolaa
1 rkl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu

Keittokulhoihin:
100g kypsiä riisinuudeleita
1 punainen mieto chili
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen sinimailasen ituja
2 kevätsipulia varsineen
100g naudan filettä
2 limeviipaletta

  
Liemen valmistaminen:
Laita häränhännät kattilaan, ja kaada niiden päälle kylmä vesi. Anna häntien kiehua ja kuori vaahtoa liemen pinnalta reikäkauhaa apuna käyttäen. 
Paahda tähtianiksia, mustapippureita, neilikoita ja kanelitankoa kuumalla pannulla tovin yhdessä halkaistujen sipuleiden ja pilkotun inkiväärin kera. Varo kuitenkaan polttamatta mausteita, tarkoituksena on vain hieman paahtaa auki mausteiden upeita aromeita ja saada sipuleihin ja inkivääriin aavistuksen hiillostunut pinta.  Tämä toimenpide tuo keiton liemeen entistä syvemmän maun. Kippaa mausteet, sipulit ja inkivääri liemen joukkoon. Anna  häntien keittyä miedolla lämmöllä vielä reilun kahden tunnin ajan. 
Siivilöi liemi erikseen ja irroita liha luista. Kaada liemi kattilaan ja lisää joukkoon suola, sokeri, kalakastike ja limetistä puristettu mehu. Kuumenna liemi kertaalleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Annoksen kokoaminen ja viimestely:
Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. (Ohuiden riisinuudeleiden keittoaika on yleensä nelisen minuuttia). Asettele kulhoon kypsät ja valutetut riisinuudelit, häränhännistä irroitettu liha sekä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi leikattu naudanfile. Kaada kuuma liemi kulhoon, se kypsentää naudanlihasiivut juuri sopivasti jättäen ne aavistuksen punaisiksi. Viimeistele annos pieneksi pilkotulla chilillä, korianterilla, mintulla, kevätsipulilla, iduilla ja limeviipaleella.