Ihan ensimmäisenä voisin antaa pienen vinkin – tätä kakkua ei välttämättä kannata tehdä yli kolmenkymmenen asteen helteellä, kun meinaa itsekin sulaa auringonpaisteeseen. Myös kuvaaminen  lähes suorassa auringonvalossa toi lisähaasteita kuorrutteen kasassa pysymiselle. Muutoinhan kakku on vinkeä ja hauska idea, jossa kakkupohja ja täyte on korvattu kokonaisella vesimelonilla, joka on kuorrutettu vaniljarahkalla ja kermalla. Koristeena on käytetty tuoreita mansikoita ja minttua. Näin kuvan vastaavanlaisesta kakusta Facebookissa, ja pakkohan sitä oli testata. Lopputulos oli ihanan raikas jälkkäri, jolla korvaa vaikkapa perinteisen hedelmäsalaatin.
Vesimelonikakku (6-8:lle)
1 keskisuuri vesimeloni
2 dl kuohukermaa
250 g maustettua vaniljarahkaa

koristeeksi:
tuoreita mintunlehtiä
mansikoita 

Leikkaa vesimelonin molemmista päistä tasakokoiset palat pois ja kuori melonin jäljelle jäänyt keskiosa. Viimeistele vesimelonin muoto mahdollisimman tasaiseksi ja pyöreäksi terävällä veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maustettu maitorahka. Sekoita massa tasaiseksi. Kuorruta meloni kerma-rahkaseoksella ja koristele mansikoin sekä mintunlehdin.