Meillä on ollut ystäväporukan kanssa tapana viettää kesäinen viikonloppu Turussa. Aikaisempina vuosina olemme samalla osallistuneet Turku Modern -festareille, mutta vaikkei sitä tänä kesänä järjestettykään, suuntasimme Turkuun joka tapauksessa. Olin myöhään liikenteessä ravintolavarauksen kanssa, mutta sattuman kaupalla Ludusta oli juuri vapautunut pöytä peruutuksen vuoksi, ja saimme varauksen 12 hengen köörillemme.

 Tehdessäni varausta näin isolle porukalle, Ludusta ehdotettiin päivän
 menua palvelun nopeuttamiseksi.

Menu:
***
Savustettua kampelaa, raputartaria ja vesikrassia

Vasikanfileetä, haudutettua vasikanposkea, palsternakkaa ja timjamia

Valkosuklaapannacotta, karviaissorbettia ja kanelia
                                                                              
Skål!

Alkuruoka oli suuri. Kampelaa, raputartaria ja vesikrassia.

Tein itselleni muutoksen tarjottuun menuun, ja nautin pääruoaksi päivän kalaa (joka oli siikaa), kukkakaalia, mätiä ja paahdettua voita. Annos oli todella herkullinen, ja kaikki komponentit sopivat täydellisesti yhteen. Paahdettu kukkakaali maistui ihanalta siian kanssa.

Jälkkäri oli reilun kokoinen. Valkosuklaapannacotta & karviaissorbetti. Kirpeä karviainen tasapainotti mukavasti makeaa ja täyteläistä pannacottaa.
Ravintolavalinta oli onnistunut, ja koko seurue tuntui olevan tyytyväinen ruokiin sekä juomiin. Mielestäni alkuruoasta puuttui se kuuluisa ”jokin”, eikä se vastannut ihan odotuksiani. Annoksessa ei ollut mitään vikaa, mutta se ei vain sytyttänyt sen suurempia intohimoja. Pääruoka sen sijaan oli kaikinpuolin ensiluokkainen ja makuuni sopiva. Maistoin myös poikaystävän lautaselta vasikanposkea, joka suorastaan suli suussa.
Palvelu oli nopeaa ja todella ystävällistä. Ravintola oli miljöönä viihtyisä ja sisustukseen oli selkeästi panostettu. Sisustuksessa oli sekoitettu kivasti modernia, teollista ja retromaista fiilistä. Olin erityisen ilahtunut siitä, että viinilistalla oli useita reilun 30-40 euron hujakoilla olevia hyviä viinejä, eivätkä listan kalliimmatkaan viinit olleet ökyhintaisia. Tätä samaa trendiä toivoisi näkevän muissakin ravintoloissa enenevässä määrin.
Mitä lysti sitten kustansi? Päivän menu maksoi 45 euroa plus juomat. Voin suositella, ja menisin itsekin uudelleen! Kivaa fine dining-meininkiä, mutta suuremmilla annoksilla ja kohtuullisemmalla hinnalla.
Seinustaa koristi jättimäinen musta flyygeli.
Ravintolan yleisilme oli tyylikäs ja leikittelevä.