Törmäsin tähän kaalisalaattireseptiin useammassa ruokablogissa, ja alkuperäisversio taitaa löytyä Hannan Safkaa-blogista. Tuunasin reseptiä hieman, ja lopputuloksena syntyi ihana lisuke oikeastaan ihan kaikelle grilli- ja kesäruoalle. Tämä salaatti tuo myö kivaa vaihtelua perinteisten vihreiden salaattien vaihtoehdoksi. Tähän aikaan vuodesta kaali on superhalpaa ja herkullista.

Paras kesäkaalisalaatti 

1 pienehkö kesäkaali

kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
1 ruukku tuoretta tilliä
3 keitettyä kananmunaa
ripaus sormisuolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria

Poista kaalin uloimmat lehdet mikäli ne näyttävät nahistuneilta. Leikkaa kova kanta pois ja suikaloi kaali pieneksi. Sekoita kermaviiliin sinappi, sitruunan mehu, hienonnettu tilli sekä haarukalla rikki painetut keitetyt kananmunat. Lisää vielä sormisuola ja mustapippuri ja sekoita kastike kertaalleen. Kaada kastike kaalisuikaleiden joukkoon sekoittaen. Tarkista maku ja lisää suolaa sekä pippuria tarvittaessa.