Etsin mehujäämuotteja pitkin Helsinkiä parin viikon ajan. Olin jo tekemässä nettitilausta Atlantin toiselta puolen, kunnes piipahdus Chez Mariuksessa osoittautui tuloksekkaaksi. Ensimmäiseksi kokeilin helppojen kookosjäätelöpuikkojen valmistusta. Nämä raikkaat kookosmehujäät ovat mielestäni enemmän ”aikuiseen makuun”, ja lasten versio kaipaisi varmasti vielä hieman lisämakeutusta. Kookoksen ystäville lopputulos on varmasti mieleinen.
Mietin jo kuumeisesti seuraavaa mehujääkokeilua, ja onneksi verkko tuntuu olevan pullollaan mitä hauskempia reseptejä. Mikäli teillä on jotain suosikkiohjeita, ottaisin vinkit kiitollisena vastaan!

Kookosjäätelöpuikot (8 kpl)

1 prk (n. 4 dl) kookosmaitoa
2 rkl kookoshiutaleita
0,5 tl aitovaniljaa
1 rkl (luomu) hunajaa
8 mansikkaa

Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne muutamaan osaan. Tipauta mansikkaviipaleet mehujäämuottien pohjalle. Sekoita kookosmaito, kookoshiutaleet, aitovanilja sekä hunaja tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Kaada massa mehujäämuotteihin ja anna pakastua muutamien tuntien ajan. Mehujäät irtoavat nätisti muoteistaan, kun valutat muottien päälle tovin lämmintä vettä.