Terveisiä mökiltä sekä kauan odotetulta kesälomalta. Tänään mitattiin myös kesän helle-ennätys! Sen kunniaksi oli hyvä järjestää kaikille kahdeksalle mökkiläiselle jäätelömaistelu. Tarjolla oli herkullisia Pappagallon perinteisiä italialaistyyppisiä jäätelöitä eli gelatoja. Pappagallon jäätelöt ovat jäätelöiden aatelia nimenomaan makujen intensiivisyyden vuoksi. Maistettuani kyseisen merkin lakritsijäätelöä en ole enää muita (laku)jätskejä kelpuuttanut. Vahva lakritsainen maku ja ihanan tumma koostumus vievät kielen mennessään. Lakujäätelön fanit, mikäli ette ole tätä maistaneet – olette jääneet paljosta paitsi!
Maistelu voi alkaa. 

 Kaksi innokkainta jäätelönmaistajaa, eli siskoni tyttäret suhtautuivat pestiinsä vakavasti.  
Saako kaikkia makuja maistaa? Mikähän näistä on parasta?

Pistaasia, lakritsaa, suklaata, vadelmasorbettia sekä jogurttijäätelöä.

Kun itse saa koota oman tötterönsä, on kolme palloa minimimäärä…

Pappagallo-jäätelöt valmistetaan pitkälti käsityönä. Raaka-aineet valitaan huolellisesti ja valmistusprosessin erityispiirteisiin kuuluu jäätelömassalle annettava maustumisaika, jonka ansiosta kullekin raaka-aineelle ominaiset maut pääsevät täysiin oikeuksiinsa. Gelatoiden rasvapitoisuus on tavallisia jätskejä alhaisempi (n. 7 %), mikä tarkoittaa sitä, että ne luokitellaan maitojäätelöiksi. Pidän gelatoista osittain myös juuri sen vuoksi, että ne ovat raikkaita eivätkä koostumukseltaan liian tuhteja ja kermaisia. Verrattuna tavallisiin jätskeihin gelato on myös tiiviimpää ja painavempaa tavaraa.

Aikuisten suosikkimauksi osoittautui raikas jogurtti.

Lapset pitivät erityisesti marjaisasta vadelmasorbetista sekä suklaajäätelöstä.
Suklaajäätelön maku toi mieleen täyteläisen tumman suklaan tai mehevän suklaabrownien.

Mikä on sinun suosikkisi kesän jätskimauista?
Yhteistyössä Pappagallo