Nämä täyteläiset lohitartaletit sopivat kesän juhliin tarjottavaksi kuin nenä päähän. Pienet ja sievät tartaletit valmistuvat yllättävän nopeasti – ja ennen kaikkea resepti on monistettavissa helposti suuremmallekin juhlaväelle. Osallistun reseptilläni Philadelphia-tuorejuuston järjestämään reseptikilpailuun, jossa bloggaajat haastettiin ideoimaan suolainen herkku puutarhajuhliin tarjottavaksi. Kilpailun tuomarina ja sparraajana toimii Teresa Välimäki.
 Lohitartaletit ovat sopivaa (silmän)ruokaa kesän kokkareille.

Lohitartaletit (n. 20 kpl)

Tartalettien taikinavuoat:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
1 dl juustoraastetta (esim. emmental)

Tartalettien täyte:
300 g kylmäsavulohta
1 pienehkö punasipuli
2 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
ripaus vastajauhettua mustapippurirouhetta

Tuorejuustovaahto:
2 dl kermaa
200 g  (1 pkt) Philadelphia Ruohosipuli-tuorejuustoa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
Esimerkiksi: tilliä / ruohosipulia / sitruunamelissan lehtiä

Muut tarvikkeet:
20 kpl jämäköitä muffinssivuokia
pursotuspussi + tylla

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi pohjan kaikki ainekset sormin tasaiseksi taikinamassaksi. Jaa taikina noin kahteenkymmeneen osaan ja painele kukin taikinaosio muffinsivuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. (Kannattaa käyttää mahdollisimman jämäköitä paperisia tai silikonista valmistettuja muffinssivuokia, jotta taikinakuorista  tulee varmasti sopivan mallisia.) 
Ripottele kunkin taikinavuoan pohjalle suunnilleen sama määrä pieneksi suikaloitua kylmäsavulohta sekä pilkottua sipulia. Sekoita kerma, kermaviili ja kananmunat keskenään kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä vastarouhittu mustapippuri. Sekoita uudelleen ja kaada seos tasaisesti taikinavuokiin.  Halutessasi voit vielä ripotella täytteen päälle hieman juustoraastetta.
Asettele tartaletit uuninpellille ja paista uunin ala-osassa n. 15 minuutin ajan tai kunnes tartaletit ovat kauniin kullanruskeita pinnaltaan. 
Anna tartalettien jäähtyä kunnolla ennen tuorejuustopursotuksen lisäämistä. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita massa kertaalleen, tarkista maku ja lusikoi se pursotuspussiin. Pursota tuorejuustovaahto tartalettien päälle ja viimeistele koristelu esimerkiksi sitruunamelissalehdin.
 Lohitartaletit viimeistellään Philadelphia Ruohosipuli-tuorejuustovaahdolla.
Yhteistyössä Philadelphia