Tiskivuorella fiilistellään ja kokkaillaan kesäreseptejä kovaa vauhtia. Pitsireunaiset ohuen ohuet rapeat letut maistuvat kesältä vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa viimepäivien sadesäistä ja kylmästä viimasta huolimatta.
Nyt kannattaa osallistua kilpailuun & äänestää lettureseptini voittoon Novellen kesäkeittiö-kilpailusivustolla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Jopo, leffalippuja sekä yllätyspalkintoja.  Arvonta suoritetaan 16.6.

Äänestyssivulle pääset siirtymään tästä >> 


 
Pitsireunaiset letut mansikoilla & vaniljajäätelöllä (n. 15 kpl)

2 kananmunaa
8 dl punaista maitoa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl sormisuolaa
1 dl voita sulatettuna
2 dl Novelle Kivennäisvettä

Paistamiseen:
voita

Lisäkkeeksi:
1 l vaniljajäätelöä
1 l tuoreita mansikoita

Koristeluun:
muutamia sitruunamelissan lehtiä

Kivennäisveden lisääminen taikinaan tekee lettuihin kauniit ”pitsireunat”.
Riko kananmunien rakenne suuressa kulhossa haarukalla tai vispilällä kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon maito sekä vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vielä sokeri ja sormisuola. Sulata voi kattilassa ja kippaa se taikinaan. Viimeiseksi lisää joukkoon Novelle Kivennäisvesi ja sekoita taikinaa kertaalleen. Anna taikinan tekeytyä ja turvota hetki ennen paistamista.
Kuumenna paistinpannu kunnolla ja lisää sille nokare voita. Kaada pannulle pieni kauhallinen taikinaa kerrallaan. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja lisää aina tarvittaessa rasvaa. Varo kuitenkin ettei pannu ole liian kuuma – letut kärvähtävät helposti.
Tarjoile letut tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa. Koristele kokonaisuus sitruunamelissan lehdillä.

Lettujen kaverina tarjosin Novelle Mustikka kuplajuomaa sitruunamelissan lehdin koristeltuna.

Yhteistyössä Novelle

www.blogirinki.fi