Viime vuosien aikana olen kokkaillut selvästi vähemmän kanaruokia. Olen  tarkoituksella tutustunut paremmin punaiseen lihaan raaka-aineena, ja se näkyy myös blogin puolella. Eilen kuitenkin laitoin ruokaa suuremmalle, nälkäiselle porukalle ja pääruoaksi valitsin pekoniin kääräistyt mehukkaat kanarullat. Helppoa ja näyttävää ruokaa, jonka  yksinkertaiset raaka-aineet muodostavat kokonaisuuden joka on enemmän kuin osiensa summa.
 
Kanapekonirullien kaveriksi sopii hyvin keveä kukkakaalimuusi.

 

Kana-pekonirullat (n. 12 kpl)

12 ohutta broilerinfilepihviä
1 pkt kanttarellituorejuustoa
2 pkt pekonia
ruukku tuoretta timjamia
12 kpl coctailtikkuja

Uunia vaille valmista.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mikäli tarpeen, hakkaa kanafileet lihanuijalla ohuiksi pihveiksi. Sipaise fileen päälle n. ruokalusikallinen kanttarellituorejuustoa sekä muutama tuore timjaminlehti. Rullaa kanapihvi napakaksi rullaksi molempia käsiä apuna käyttäen. Kääri rullan ympärille tiukasti yhdestä kahteen pekonisiivua. Lävistä rulla vielä coctailtikulla varmistaaksesi, että se pysyy kasassa kypsennyksen aikana. Asettele rullat tiiviisti uunivuokaan. Koristele timjaminoksilla. Kypsennä rullia uunissa noin 30 minuutin ajan. Pekonin tulisi olla päältä kauniin ruskeaa ja rapsakkaa.
 
Ja tässä vielä havainnekuvat rullaamisesta...