Osallistuimme Blogiringin hullunhauskalla ruokabloggaajajengillä Lapin Kullan järjestämään kokkausiltamaan, jossa valmistimme ihanan Teemu Laurellin johdolla katukeittiö-tyyppisiä ruokia oluttastingin ohella.
Ravintoloitsija ja kokki Teemu Laurell jakoi kullekin tiimille vastuualueet ruoanvalmistuksen suhteen.
Kontolleni osui Chez Jasu-blogista tutun Jaakon kanssa lammaskebabin valmistus.
Hyvin me vedettiin!

Ja naurettiin.
 Suosikikseni nousivat panko-paneroidut jättikatkaravunpyrstöt.
Lopuksi nautimme porukalla valmistamamme ihanat herkut pöydän ääressä.


Illasta inspiroituneena saimme kotitehtäväksi kehitellä omat street food-henkiset reseptimme Lapin Kulta-oluen kanssa nautittavaksi. Tehtävä oli helppo, sillä resepti pulled pork-hodareista oli kummitellut takaraivossa jo pidemmän aikaa. Ja mikäs sopisikaan hodarin pariksi paremmin kuin kylmä olut!

Pulled pork eli nyhtöpossuhodarit (n. 20 kpl)

Pulled pork- eli nyhtöpossu
1kg possun kassleria

Kuivamausteseos:
2 tl sormisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl paprikajauhetta
1 tl garlic & pepper mausteseosta

vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä

Sekoita kuivamausteet keskenään. Hiero mausteseos kauttaaltaan ronskisti kasslerpalan pintaan. Laita liha tekeytymään jääkaappiin yön yli tiiviissä muovipussissa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta kasslerpala kannellisen uunipadan pohjalle. Lisää joukkoon vettä, kunnes liha on noin puoliksi veden peitossa. Heitä joukkoon laakerinlehdet, maustepippurit sekä kuoritut ja pilkotut sipulit. Anna possun lämmetä uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan. Sitten alenna uunin lämpötilaa n. 120 asteeseen ja jatka hauduttamista vähintään 4 tunnin ajan. Valele lihapalaa muutamia kertoja padan pohjalla olevalla nesteellä paiston aikana.
Siirrä liha padasta vuokaan ja revi se säikeiksi vaikkapa kahta haarukkaa apuna käyttäen. Kaada joukkoon hieman lihan paistonestettä – se lisää nyhtöpossuun kaivattua kosteutta.

Hod dog sämpylät (n. 20 kpl)

5 dl  täysmaitoa
75 g tuorehiivaa
2 tl sormisuolaa
40 g voita
12 dl vehnäjauhoja

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää taikinaan pienissä erissä huoneenlämmössä pehmennyt voi, vehnäjauhot ja sormisuola. Vaivaa taikinaa käsin peräti parinkymmenen minuutin ajan. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele taikinasta  ensin palloja, ja muotoile niistä sitten käsien välissä pitkiä puikuloita. Asettele hodarisämpylät leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, ja anna kohota liinan alla 1,5 tunnin ajan. Paista sämpylöitä 220 asteessa n. 10 minuutin ajan. (Alkuperäinen resepti lainattu Liemessä-blogin Jenniltä).

Täytteeksi:
1 paprika
1 punainen miedohko chili
1/2 kurkku
1 punasipuli
2 avokadoa
tsatsikia
ruukku tuoretta korianteria

Anna hodarisämpylöiden jäähtyä. Halkaise ne ja täytä reilusti nyhtöpossulla. Lisää hodarin väliin pari teelusikkaa tsatsikia sekä pilkottua paprikaa, chiliä, kurkkua, punasipulia ja avokadoa. Viimeistele hodari tuoreella korianterilla.

 Ja vielä viimeisenä, muttei vähäisempänä… videomatskua tapahtumasta.

Postauksen video sekä kaikki muut, paitsi reseptikuvat: Kimmo Öhman.

Yhteistyössä Lapin Kulta
www.blogirinki.fi