Bloggasinkin jo taannoin kohutuista kahden raaka-aineen letuista, joihin käytetään pelkästään kananmunaa ja banaania. Resepti käy myös erittäin hyvin valmistettavaksi vohveleiden muodossa – ja kaikenlisäksi pienemmällä käryllä ja rasvamäärällä. Teen näitä vohveleita usein viikonloppuna aamupalaksi ja arkisin iltapalaksi.

 

Kahden raaka-aineen vohvelit valmistumat nopeasti, taikinaa ei tarvitse turvottaa.
banaanikananmunavohvelit

 
Banaani-kananmunavohvelit
(n. 6 vohvelia)

Taikina:
3 kypsää banaania
6 kananmunaa

Mausteeksi:
ripaus kanelia
ripaus aitovaniljaa
ripaus kardemummaa

Paistamiseen:
voita tai kookosöljyä

Pinnalle:
vaniljarahkaa
marjoja

Valmistusohje:
Laita vohvelirauta kuumenemaan. Kuori banaanit ja riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon mausteet ja surauta massa tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää vohveliraudalle pieni nokare rasvaa tai kookosöljyä vohveleiden paistamisen välissä. Paista vohvelia muutaman minuutin ajan, tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera.

 

kananmunabanaanivohvelit_resepti