Bloggasinkin jo taannoin kohutuista kahden raaka-aineen letuista, joihin käytetään pelkästään kananmunaa ja banaania. Resepti käy myös erittäin hyvin valmistettavaksi vohveleiden muodossa – ja kaikenlisäksi pienemmällä käryllä ja rasvamäärällä. Teen näitä vohveleita usein viikonloppuna aamupalaksi ja arkisin iltapalaksi.
Kahden raaka-aineen vohvelit valmistumat nopeasti, taikinaa ei tarvitse turvottaa.
Banaani-kananmunavohvelit (n. 6 vohvelia)
Taikina:
3 kypsää banaania
6 kananmunaa
Mausteeksi:
ripaus kanelia
ripaus aitovaniljaa
ripaus kardemummaa
Paistamiseen:
voita tai kookosöljyä
Pinnalle:
vaniljarahkaa
marjoja
Valmistusohje:
Laita vohvelirauta kuumenemaan. Kuori banaanit ja riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon mausteet ja surauta massa tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää vohveliraudalle pieni nokare rasvaa tai kookosöljyä vohveleiden paistamisen välissä. Paista vohvelia muutaman minuutin ajan, tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera.
Laita vohvelirauta kuumenemaan. Kuori banaanit ja riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon mausteet ja surauta massa tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää vohveliraudalle pieni nokare rasvaa tai kookosöljyä vohveleiden paistamisen välissä. Paista vohvelia muutaman minuutin ajan, tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera.
Kappas, lettuja olen tehnyt, mutten tullut ajatelleeksi että taikina toimisi myös vohveliraudassa. Kiitos ideasta, toteutetaan viikonloppuna.
Tämä on minusta helpompi tapa valmistaa letut 🙂
-Heidi
Onpa herkkujen näköisiä! Ja hyvä idea tehdä vohveleita 🙂 Näitä pitää joskus kokeilla! Nyt menen paistamaan tavallisia aamupalapannareitamme mustikoiden kera 🙂