Nämä luksusvoileivät sopivat hitaaseen viikonloppuaamiaiseen kuin nenä päähän. Kun aamu alkaa moisella herkuttelulla, ei päivä voi alkaa kuin hyvin. 
Osalle lukijoita tämä voi olla outo tai uusi ajatus, mutta laitan leivän päälle avokadoa. Yleensä viipaloin sitä sellaisenaan, ja korvaan sillä rasvan. Nyt tein voileipien kaveriksi helposti levittyvän avokadotahnan, jossa on hitunen sitruunan hapokkuutta. Avokadotahna täydentää mukavasti muiden täytteiden makumaailmaa ja tuo leipään uudenlaisen vivahteen.
Käytin reseptissä uutta VAASAN Kaurasydän porkkanaleipää, jota säännöllisesti syömällä voi alentaa veren kolesteroliarvoja. Leipätaikinaan on lisätty kauran luontaista beetaglukaanikuitua, joka estää ravinnon mukana tulevan kolesterolin imeytymistä sekä poistaa elimistöstä siellä jo olevaa kolesterolia. Edellämainitut hyödyt voidaan saavuttaa päivittäisellä 3 leipäpalan annoksella.

Aamiaisleipien päälle kasasin runsaasti kalkkunanleikettä, tomaattia, hieman rapsakkaa pekonia sekä mehevän uppomunan.

Aamiaisvoileivät uppomunalla (4 leipää)

4 viipaletta Vaasan Kaurasydän Porkkana-leipää

Avokadotahna leiville:
1 kypsä avokado
rkl sitruunamehua
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria

Uppomunat:
4 kananmunaa
2 litraa vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
ripaus sormsuolaa

Muut täytteet:
8 suikaletta rapeaksi paistettua pekonia
kalkkunaleikkelettä
tomaattiviipaleita

Pinnalle:
ruohosipulia
sormisuolaa

Avokadotahnan valmistaminen:

Leikkaa avokado kahtia ja poista kivi. Purista sisus avokadosta kevyesti kulhoon ja heitä kuoret pois. Lisää avokadon joukkoon sitruunasta puristettu mehu ja mausteet. Surauta tahna tasaiseksi tehosekottimen avulla.
Uppomunan valmistaminen:
Kuumenna n. 2 litraa vettä suurehkossa kattilassa keskimäärin 90-asteiseksi. (Vesi ei saa kiehua kovasti, vaan poreilla hieman). Lisää joukkoon etikka. Riko kukin kananmuna omaan lasiinsa. Pyöräytä kattilaveteen kauhalla pieni pyörre, ja hulauta kananmuna vikkelästi pyörteeseen. Anna kananmunan kypsyä vedessä n. 3-4 minuutin ajan, ja nosta se pois vedestä varovasti reikäkauhaa apuna käyttäen. Keitä yhtäaikaa enimmillään kaksi kananmunaa, jottei ne sotkeennu toisiinsa.
Leivän kasaaminen:
Voitele leivät avokadotahnalla. Kasaa leivälle kalkkunaleikkelettä, tomaattiviipaleita sekä pari viipaletta pannulla rapeaksi paistettua pekonia. Lopuksi nosta uppomuna varovasti täytteiden päälle ja halkaise se veitsellä siten, että kananmunan löysä sisus valuu kastikkeenomaisesti koko komeuden päälle. Viimeistele leipä ripottelemalla pinnalle hitunen sormisuolaa sekä ruohosipulia.

Yhteistyössä Vaasan Kaurasydän

www.blogirinki.fi