Tämä itsetehty näkkileipä ei sisällä jauhoja, ja paistoaikaa lukuunottamatta sen valmistamiseen menee aikaa vain muutama minuutti. Näkkärimassa koostuu erilaisista siemenistä, ja voit varioida reseptiä vaikkapa sen mukaan mitä siemeniä ja pähkinöitä sattuu kuivakaapin pohjalta löytymään.
Näkkileipä (pellillinen)
10 rkl seesaminsiemeniä
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl cashewpähkinöitä
6 rkl kaurahiutaileita
3-4 kananmunaa
2 tl sormisuolaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa, riko joukkoon kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi. Mikäli massa meinaa jäädä kuivahkoksi, lisää rohkeasti joukkoon yksi kananmuna lisää. Massan kuuluu olla suhteellisen märkää, jotta se pysyy mukavasti kasassa.
Levitä näkkärimassa leivinpaperilla päällystetylle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Anna paistua 150 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Anna näkkärin hetken jäähtyä, ja leikkaa se sopiviksi annospaloiksi suurella ja terävällä veitsellä.
Mites säilytys…kylmässä? Vai pärjääkö huoneenlämmössä? Kuinka kauan? (no ei varmaan kauaa kun tulee syötyä äkkiä, mutta, no, tiedät mitä tarkoitan…)
Heipsan,
Säilyy hyvin huoneenlämmössä. Ja tosiaan täälläkään ei ole kokemusta sen pidempään säilyttämisestä… 😉 Mutta pysynee hyvänä ainakin viikon pari.
-Heidi