Veljeni soitti minulle kesällä ja kyseli paholaisenhillon valmistamiseen vinkkejä. Olin toki kuullut moisesta, mutten ollut koskaan tehnyt sitä itse. Veljenihän ei varsinaisesti ole mikään ruokajumala, ja hän soitti minulle siinä vaiheessa kun oli keitellyt seosta puolisen tuntia, eikä se vieläkään muistuttanut hilloa, vaan enemmänkin vetelää kastiketta. Selvisi, että hillosokerihan siitä oli unohtunut! Mutta mitäs pienistä, maku oli kuulemma kuitenkin kohdallaan. Tämän jotenkin hellyyttävän episodin jälkeen tiesin tarkalleen mitä tekisin veljelleni joululahjaksi.
Tämä tulisen makea tomaattinen chilihillo valmistuu nopeasti ja maistuu kipakalta esimerkiksi grillattujen liharuokien tai kanan kyytipoikana.

 

 Tulinen tomaatti-chilihillo
paholaisen_hillo_ohje-1

 

Paholaisenhillo

800 g kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2  kpl punaista paprikaa
4 kpl punaista chiliä
6 valkosipulin kynttä
1 tl sormisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl oreganoa
0,5 dl etikkaa
350 g hillo-marmeladisokeria

Kaada säilötyt tomaatit mehuineen suurehkoon kattilaan. Leikkaa tomaatit saksilla pienemmiksi. Pese paprikat ja chilit. Poista niistä siemenet ja pilko pieneksi. Murskaa tai raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan. Lopuksi lisää joukkoon suola, mustapippuri ja oregano. Anna kiehua hiljalleen n. 30 minuutin ajan. Lisää kattilaan etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä vielä n. 5 minuutin ajan sekoittaen. Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkittamista.
Säilöntäpurkit sekä niiden kannet tulee aina steriloida huolellisesti kiehuvassa vedessä tai kuumassa uunissa, jottei hillon joukkoon pääse pöpöjä, jotka haittaisivat säilyvyyttä.
 
Tulinen paholaisenhillo sopii ihanasti esimerkiksi liharuokien lisukkeeksi.
paholaisenhillo-1