Pitkään uunissa hautuneet liharuoat maistuvat parhaalta talven pakkassäillä. Uusi suosikkini on naudanpaistista tehty ”karjalanpaisti”, jossa on reilusti porkkanaa ja sipulia lisukkeena. Haudutusaikaan kannattaa varata kolmisen tuntia, jotta liha on varmasti suussa sulavan mureaa.
 
lihapata_uunissa-1
 

Uunissa haudutettu lihapata (4:lle)

Tarvitset:
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
1 kg naudanpaistia
1 rkl voita
3 laakerinlehteä
n. 8 kokonaista maustepippuria
1 l lihalientä

lihapatauunissa_haudutettu-1

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Kuutioi liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja ruskista voissa nopeasti paistinpannulla  kunnes liha on saanut pintaan kauniin ruskean värin. Lado kannelliseen pataan sipulit, porkkanat ja lihat. Lisää joukkoon n. litra lihalientä, tai niin paljon kunnes lihat ja juurekset peittyvät. Lisää joukkoon vielä maustepippurit ja laakerinlehdet.  Peitä pata kannella. Anna kypsyä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kolmen tunnin ajan.