Otimme varaslähdön itsenäisyyspäivän viettoon jo eilen. Kokoonnuimme isolla porukalla vanhemmilleni illallispöydän ääreen nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta. Juhlahumu saa jatkoa tänään Tiskivuorella Atrian haasteen muodossa, jossa ruokabloggaajat kehittävät Atria Kulinaari n.1kg Pihvinaudan ulkofileepalasta juhlapöytään sopivan reseptin. Halusin antaa hyvälaatuiselle ja murealle lihalle pääroolin annoksessa, jossa makua antaa itsetehty yrttinen maustevoi sekä höyryävän kuumat kasvikset.
Naudan ulkofileepihvit:
Atria Kulinaari n.1 kg Pihvinaudan ulkofileepala
paistamiseen: 
voi-öljysekoitusta
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Poista fileepalasta kalvo. Leikkaa lihasta reilun paksuisia pihvejä. Voit halutessasi ”nuijia” pihvejä varovasti kämmenen ulkosyrjällä ennen paistoa. Paista pihvejä pannulla voi-öljyseoksessa parisen minuuttia molemmin puolin halutusta kypsyysasteesta riippuen. Mausta sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile yrttimaustevoin ja kauden kasvisten kera.
Yrttinen maustevoi

250g voita
ruukku lehtipersiljaa
kourallinen rucolaa
rouhittua mustapippuria

Anna voin pehmetä notkeaksi huoneenlämmössä. Leikkaa tuorekelmusta leivinpaperiarkin kokoinen pala valmiiksi odottamaan. Sekoita pehmeän voin joukkoon silputut yrtit sekä mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä käsin paksuhko tanko.  Asettele tanko tuorekelmupalan keskelle ja kietaise tuorekelmun reunat sen ympärille. Sulje päät kieputtamalla. Muotoile tangosta tasainen pyörittelemällä sitä varovasti pöytää vasten kämmentä apuna käyttäen. Laita maustevoi kovettumaan jääkaappiin tai pakastimeen. Kun maustevoi on kovettunut, leikkaa siitä terävällä veitsellä haluamasi kokoisia maustenappeja.
Haasteen voittajat palkitaan Atrian kotimaisella joulukinkulla, perinteisillä joululaatikoilla sekä Ridderheims Gourmet-joululajitelmalla. Lisäksi voittaja saa oman reseptinsä ravintolaan: paras juhla-annos liitetään Ravintola Graniittilinnan menuun. Pidetään siis peukut pystyssä ja toivotetaan tsemppiä kanssakilpailijoille!
                                                                           Yhteistyössä Atria