Tiskivuorella vietetään Luomuviikkoa. Luomuviikon mahdollistaa Emiliana Natura, joka on chileläinen luomuviini. Emiliana viinitila on siirtynyt kokonaisvaltaisesti luomuviljelyyn ja omistajien elämäntapa perustuu ekologisille valinnoille. Loin valkoviinin makupariksi sitä täydentävän luomureseptin – täyteläisen, mutta pirteän luomusitruunapastan.

Luomusitruunapasta


Osallistun reseptilläni Luomuviikon  bloggaajakilpailuun, jossa lukijat voivat äänestää herkullisinta ruokakuvaa. Äänestäjien kesken arvotaan tuotekori, joka on täytetty toinen toistaan ihanimmilla luomutuotteilla. 

 

Osallistu kilpailuun tästä >> *klik* klik*

(Kampanja-aika 23.12 2013 saakka.)

Luomusitruunapasta (4:lle)

350g luomutuorepastaa
1 luomusitruuna
1,5 dl  Emiliana Natura luomuvalkoviiniä
2 dl kermaa
n. 80 g parmesaanijuustolastuja
1 tl tummaa sokeria
mustapippurirouhetta
sormisuolaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Aloita huuhtomalla sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunankuori ja purista mehu talteen. Kuumenna valkoviini ja sitruunamehu pienehkössä kattilassa. Anna nesteen kiehua kunnes se haihtuu noin puoleen.
Lisää viini-sitruunaseokseen sokeri, kerma sekä valtaosa parmesaanijuustosta ja raastetusta sitruunankuoresta koko ajan hiljalleen sekoittaen. Mausta kastike vastajauhetulla mustapippurirouheella sekä sormisuolalla.
Keitä tuorepastaa noin minuutin ajan reilusti suolatussa vedessä. Sekoita kuuma kastike ja siivilöity tuorepasta keskenään varovasti. Revi joukkoon runsaasti lehtipersiljaa. Koristele annos lopuilla juustolastuilla sekä sitruunankuoriraasteella. Nauti  annos viileän Emiliana Natura luomuvalkoviinin kera.

 Yhteistyössä Emiliana Natura

www.blogirinki.fi