Joulun alla innostuin tekemään enemmänkin itsetehtyjä ruokalahjoja. Näihin lukeutui myös sinappi. Olisin halunnut maustaa sinapin konjakilla, mutta en yksinkertaisesti kerennyt enää Alkoon. Ja ostaa nyt pullo konjakkia lirauttaakseen sitä muutaman lusikallisen sinappiin… Mutta, mikä sattuma – huomasin kaapin perukoilla tönöttävän jallupullon. Jallusinappi, loistoidea! Ja pienellä googlauksella sain vahvistuksen idealleni, muutkin ovat kokeilleet tätä kombinaatiota hyvällä lopputuloksella. Sitäpaitsi Jaloviinassahan on konjakkia, ainakin vähän.
 Jaloviinalla maustettu kotitekoinen sinappi

Jallusinappi (2 pientä purnukkaa)

1 dl sinappijauhoa
1dl sokeria
1 dl vispikermaa
1 dl (n. 2 kpl) kananmunia
ripaus sormisuolaa
3 tl Jaloviinaa (voit lisätä makusi mukaan)

Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään kattilassa. Lisää kerma ja sekoita ”vellimäiseksi” seokseksi. Lisää joukkoon munat ja vatkaa sinappi tasaiseksi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna sinapin hieman jäähtyä ja mausta suolalla. Lopuksi lisää joukkoon jaloviina ja sekoita  vielä kertaalleen.
Purkita sinappi kauniisiin kannellisiin lasipurkkeihin. Lasipurkit ja kannet tulee aina steriloida huolellisesti esimerkiksi kiehuvassa vedessä ennen purkitusta. Näin sinapin joukkoon ei pääse pöpöjä, jotka mahdollisesti haittaisivat sen säilyvyyttä.