Söin edellisenä viikonloppuna Gloria Blog Awardseissa parasta kalahampurilaista ikinä. Hampparin sisällä oli friteeratun käntyn sijaan kunnollinen hauesta tehty kalapiffi. Makuelämyksestä intoutuneena kipaisin sunnuntaina lähikauppaan kalaostoksille. Noh, kuten arvata saattaa, ei kaupasta löytynyt sunnuntaina haukea, vaan pyöräytin pihvit lohesta. Eikä tämä ollut yhtään hassumpi vaihtoehto. 
 Kalahampurilaisen maustavat etikkakurkut & sitruunainen kermaviilikastike

Löysin yksinkertaisen oloisen lohipihvireseptin Jennin Liemessä-blogista. Samalla kokeilin kurkkujen maustamista ”hölskytystekniikalla”. (Ihan uusi juttu minulle). Kurkkuviipaleet laitetaan mausteineen kaikkineen lasipurkkiin. Sitten hölskytellään purkkia voimakkaasti ja laitetaan toviksi maustumaan jääkaappiin. Aivan törkeän hyviä!

Lohipihvit (n. 10 kappaletta)
500g lohifilettä
1dl kermaa
2 kananmunan valkuaista
kourallinen tuoretta tilliä
sormisuolaa
mustapippuria

Paistamiseen:
voita

Hölskykurkut
n. puolikas kurkku
0,5 rkl sokeria
1 korkillinen väkiviinaetikkaa
0,5 tl suolaa
tuoretta tilliä

Sitruunainen kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
2-3 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Tarvitset myös:
Ruispaloja
Tomaattia
Punasipulia

Lohipihvien valmistus:

Poista lohifileestä ruodot sekä nahka. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi. Surauta kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin pihvejä paistinpannulle. Paista voissa muutaman minuutin ajan käännellen.

Hölskykurkkujen valmistus:

Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkut, mausteet ja etikka kannelliseen purkkiin. Hölskyttele purkkia voimakkaasti ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.


Kermaviilikastikkeen valmistus:
Purista sitruunan mehu ja sekoita kermaviiliin mausteiden kera.

Kokoa hampurilaiset ruispalojen väliin haluamiesi täytteiden kera.