Lehtikaalireseptejä on tupsahdellut blogeihin kuin sieniä sateella. Tätä ”trendikästä” raaka-ainetta hehkutetaan rikkaan ravintosisältönsä vuoksi. Siinä on kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa ja sisältää myös rautaa, kalsiumia ja proteiinia. 
Kun löysin lähikaupasta kotimaista lehtikaalia ajattelin työntää lusikkani soppaan ja kokeilla lehtikaalisipsien valmistusta.

Rapeat lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit (naposteluannokset kahdelle)

150g tuoretta lehtikaalia
n. 5 rkl oliiviöljyä
n. 1 tl sormisuolaa
2 tl makeaa paprikajauhetta
maun mukaan garlic & herbs mausteseosta (tai esim. sipulijauhetta)

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali huolellisesti. Revi lehtikaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi (jätä lehden paksu ja kovahko keskiosa käyttämättä). Laita palaset kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Pyöräytä ainekset kulhossa siten, että öljy ja mausteet tarttuvat tasaisesti lehtikaaleihin. Sipseihin riittää hyvin mausteeksi ihan pelkkä suola, mutta halutessasi voit käyttää makusi mukaan myös muita mausteita. Suolakin on hyvä lisätä asteittain, jottei sitä lorahda liikaa. Tosin mielestäni näihin sopi hieman normaalia jämäkämpi annos suolaa.
Asettele lehtikaalin palaset tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 150 asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes sipsien reunat ovat rapsakan ruskeita. Lehtykäiset palavat herkästi, eli niitä kannattaa tarkkailla paistoajan loppuvaiheessa.
No miltä nämä sipsit sitten maistuivat? 
Poikaystävä nappasi suuhunsa toiveikkaana sipsin ja ilme oli näkemisen arvoinen. Ilmeisesti termi ”sipsi” hämäsi liikaa, ja hän odotti jotain taffelimaista makukokemusta. Eli siis perinteisille perunalastuillehan nämä eivät missään nimessä maistu, mutta kokonaisuudessaan kivan pikantin makuisia rapsakoita naposteltavia. Suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottomasti! Uusi lehtikaalinippu on jo jääkaapissa odottamassa smoothiekokeilua.