Maistoin tätä jälkiruokaa taannoin Top Chef Akseli Herlevin luotsaamassa tapahtumassa. Ja voi luoja mitkä maut – punaviinissä hillottuja kirsikoita mascarponevaahdossa suklaamurun kera. En saanut valitettavasti mukaani tarkkaa reseptiä, mutta onnistuin tekemään jälkiruoasta erittäin onnistuneen toisinnon. Rapujuhlissa annos sai erittäin positiivisen vastaanoton.
Ajattelin postata reseptin nyt joulukauden lähentyessä. Nimittäin jos joulu olisi jälkiruoka, olisi se juurikin tämä annos. Punaviinissä keitetyt kirsikat. Vieno kanelin ja vaniljan tuoksu. Päällä samettista mascarponevaahtoa ja rapeaa suklaamurua.

Joulun unelmajälkkäriPunaviinissä hillotut kirsikat (n. 6 annosta)
2 dl punaviiniä
1dl vettä
1 dl sokeria
1 litra tuoreita kirsikoita
1-2 kanelitankoa
1 vaniljatanko tai ripaus aitovaniljaa

Huuhtele kirsikat huolellisesti ja poista niistä kivet. Mittaa punaviini, vesi, sokeri, mausteet ja peratut kirsikat kattilaan. Anna seoksen poreilla hiljalleen liedellä n. 15 minuutin ajan välillä sekoittaen. Anna kastikkeen jäähtyä ja poista kaneli- ja vaniljatangot ennen tarjoilua.

Mascarponevaahto:
2 dl kuohukermaa
1 dl mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria

Sekoita mascarponejuusto ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se varovasti juusto-sokeriseokseen.

Suklaamuru:
6 kpl suklaakeksejä (cookie-tyyppisiä)


Annoksen kokoaminen:

Lusikoi lautasen pohjalle punaviinissä keitettyjä kirsikoita. Nostele kastikkeen päälle runsas nokare mascarponevaahtoa. Lopuksi murenna annoksen päälle suklaakeksi.