Vein äitienpäivänä vanhempani syömään venäläiseen ravintolaan. Teemasta innostuneena kokkailin kotona ensimmäistä kertaa pelmeneitä. En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä en muista syöneeni kyseistä ruokalajia aiemmin. Katselin Yutubesta pari tutorial videota ja ryhdyin hommiin. Tämä konstailematon ruokalaji osoittautui kaiken vaivaamisen ja näpräämisen arvoiseksi.

Pelmenit (n. 30 kpl)

Taikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
1/2 tl sormisuolaa

Täyte:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200g sika-nautajauhelihaa
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 ruukku tuoretta korianteria

Keittämiseen:
lihalientä

Lisänä:
voita
smetanaa
tuoretta tilliä

Sekoita vehnäjauhot, vesi, kananmuna ja suola keskenään kulhossa. Vaivaa taikinaa käsin pöytää vasten noin 5-10 minuutin ajan. Kääri valmis taikinapallo tuorekelmuun tiukasti ja siirrä se jääkaappiin odottamaan n. 30 minuutin ajaksi.
Kuullota kuorittu ja silputtu sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä. Kuori ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihaan. Hienonna korianteri joukkoon ja sekoita taikinamassa tasaiseksi.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se pariin osaan. Kauli osiot mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Ota taikinalevystä pyöreitä paloja muotin avulla (tähän hommaan käy esim. kuohuviinilasi mainiosti).
Nosta kullekin pyörylälle n. teelusikallinen täytettä. Taittele pyörylät puolikuun malliseksi ja nipistä pelmenien reunat tiukasti yhteen kostutetuin käsin. Lopuksi kiepauta ja purista puolikuun reunat vielä yhteen.
Laita pelmenit pakkaseen n. tunniksi ennen keittämistä. Ne pysyvät paremmin kasassa, kun keität ne jäisinä. 
Kiehauta vesi suuressa kattilassa. Mausta vesi lihaliemikuutiolla. Pelmenit kannattaa keittää parissa osassa. Sopiva määrä kerrallaan keitettäväksi on määrä, joka peittää kattilan pohjan. Pelmenit ovat valmiita kun ne nousevat pintaan.
Valuta pelmeneistä ylimääräinen vesi pois. Pyöräytä ne tarjoiluastiassa n. teelusikallisessa voita ja tarjoile smetanan ja tillin kera.