Vietimme viikonloppuna siskontytön 3-vuotisjuhlia. Perinteisen kermaisen prinsessakakun sijaan tein raidallisen kolmen suklaan juustokakun. Itseasiassa olen tainnut tehdä tätä kakkua viimeisen vuoden aikana ainakin kolme kertaa – joten nyt oli myös korkea aika kirjoittaa reseptistä postaus. Tällä kertaa koristelin kakun perinteisen kiilteen sijaan suklaamarmoroinnilla.

 

Kakku valmistuu periaatteessa ihan yhtä helposti kuin tavallinenkin juustokakku, mutta nuo pohjan kerrokset vaativat muutaman ylimääräisen työvaiheen. Niin, ja tiskiä tulee tuhottoman paljon, kun jokainen seos pitää sekoittaa omassa kulhossaan. Mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

Pohja:
1,5 pötköä Domino-keksejä
50g leivontamargariinia

Täyte:
130g valkoista suklaata
130g maitosuklaata
130g tummaa suklaata
9 liivatelehteä
0,5 dl sokeria
6 dl kuohukermaa
400g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

Koristeluuun:
130g maitosuklaata

Peitä irtovuoan pohja (24 cm) pyöreän muotoisella leivinpaperin palalla. Vuoraa myös vuoan reunukset huolellisesti leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Näin kakun reunoista tulee kauniin tasaiset, eikä vuoan rengasta tarvitse irroittaa veistä apuna käyttäen.

Murskaa keksit kulhossa pieneksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu leivontamargariini sekoittaen.
Kaada ja tasoita muruseos irtovuoan pohjalle tasaisesti.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kukin suklaalevy (tumma-, maito- ja valkosuklaa) omassa kulhossaan vesihauteessa. Lisää jokaiseen suklaasulaan kolmasosa tuorejuustosta. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää vielä kuhunkin suklaaseokseen kolmasosa vaahdotetusta kermavaahdosta ja sekoita kertaalleen.
Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä. Liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos tasan suklaaseoksiin ohuena nauhana massaa samalla sekoittaen.
Kaada täytteet vuokaan varovasti kerros kerrallaan. Anna kunkin kerroksen jähmettyä jääkaapissa n. 5 minuutin ajan ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Näin varmistat, että kakun raidat ovat tasaisia.
Sulata toinen levyllinen maitosuklaata vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa pursortinpussiin. Pursota viimeisen kerroksen päälle suklaasta raitoja tai ympyräkuvioita. Lopuksi ”marmoroi” päällinen vetämällä suklaan pintakerroksen läpi erilaisia kuvioita esim. hammastikkua tai syömäpuikkoa käyttäen.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Lopuksi irrota irtovuoan reunus sekä irrota reunoja peittävät leivinpaperisuikaleet varovasti.
Kakun kanssa nautiskeltiin vaaleanpunaista kuohuviiniä.
 
Synttärisankari.