Poikaystävällä oli äskettäin synttärit ja hänellä on ollut tapana viedä töihin kakku tarjolle. Tällä kertaa työkavereita oli reippaasti yli parisenkymmentä, joten leivoin juustokakun kaveriksi ison pellillisen rocky road-brownieseja. Tämä tavallisia mokkapaloja näyttävämpi versio on helppo toteuttaa isommallekin porukalle juhlapöytään. Olen myös satavarma, että tämä resepti on taattu hitti lastenjuhlissa tarjottuna.
Pohjana käytin jo aiemmin bloggaamieni mokkapalojen reseptiä. Kuorrutukseen käytin neljä (kääk!) kokonaista suklaalevyä!
 

rocky_road_brownies_2-1

 


Rocky road brownies (pellillinen)

Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita tai leivontamargariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl maito
2 kananmunaa

Kuorrute:
2  levyä (tai 260g) maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 levy (tai 130g) tummaa suklaata
1 levy (tai 130g) valkoista suklaata
1 pss pieniä vaahtokarkkeja
1 pss pähkinäsekoitusta

Pohjan valmistus:
Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa keskenään leivontamargariini, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseoksen kanssa. Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja sekoita. Kun massa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.

 
Kuorrutteen valmistus:
Pilko maitosuklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa kuitenkaan lämmetä kiehumispisteeseen, vaan sen olisi hyvä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa. Sekoita seos tasaiseksi vispilää apuna käyttäen. Tarpeen vaatiessa voit siirtää kattilan vielä toviksi lämpimälle liedelle seosta sekoitellen, kunnes se on täysin sileää. Jäähdyttele massaa vielä kattilassa hetken aikaa, kunnes se hieman paksuuntuu. Lopuksi kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Ripottele suklaakuorrutteen päälle vaahtokarkit sekä kevyesti rouhitut pähkinät. Sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa ja pursota ne täytteiden päälle pursotinpussia apua käyttäen. Anna kuorrutteen jäähtyä ennen annospaloihin leikkaamista.