Kehittelin jääkaapin ja pakastimen perukoilta löytyneistä aineksista tonnikalasalaatin, jossa oli raaka-aineina yhtä sun toista. Salaatista tuli super ruokaisa, ja varmasti raavaampikin mies saa vatsansa täyteen tällä reseptillä.
Oletteko muuten huomanneet, että liian usein ravintolassa tilatut salaatit ovat aivan naurettavia hintaansa nähden. Lautasella on salaatinlehtien ja kurkun lisäksi pieni nökäre varsinaista lisuketta. Tilasin taannoin Lontoossa pääruoaksi kanasalaatin, ja olihan salaatissa kanaa, ruhtinaalliset kahdeksan pientä suikalepalaa. Noh, nälkähän siinä oli taas tunnin päästä. Ei näin!
Tonnikalasalaatti (4 isohkoa annosta)
1 ruukku salaattia
5 tomaattia
puolikas kurkku
1 avokado
1 dl keitettyjä herneitä
3 keitettyä kananmunaa
1 omena
kourallinen viinirypäleitä
fetajuustokuutioita öljyssä
1 prk vaaleaa tonnikalaa vedessä
paahdettuja kurpitsansiemeniä
sinappista salaatinkastiketta
Tonnikalalla, kananmunalla ja omenalla ei voi kauheesti mennä pieleen! Ite ehkä keittäsin vielä kaveriks hieman riisiä tai pastaa niin tulis vielä ruokasampaa, toikin kyllä kuulostaa hyvältä.
Kokeilin muuten tossa viikko takaperin sitä munapiirakkaohjetta täältä sun blogista. Täytteeks laitoin jauhelihaa, sipulia ja paprikaa. Minä hölmö maustoin vaan sen jauhelihan ja en sitä "taikinaa", niin tuli vähän mautonta mutta koostumus oli kyllä just sellasta mitä odotinkin, eli hyvää. Ens kerralla sitten muistan laittaa sitä suolaa ja pippuria sinne taikinaankin!
Joo, mietinkin, että joukkoon olisi voinut heittää hieman tummaa pastaa, mutta hyvin upposi näinkin.
Olen tehnyt munapiirakkaa parin viikon välein siitä lähtien kun sain reseptin käsiini! Se on todella kätevä duunieväs lounaaksi.
Eli tosiaan kannattaa maustaa taikinaa/jauhelihaa reippaasti, ja käyttää vielä lisänä esim. lihafondia. Tämänhetkinen suosikkini on kana-pinaatti-feta munapiirakka, voisin siitäkin laittaa vielä tarkemman reseptin tulemaan 🙂
-Heidi