Pahoittelut radiohiljaisuudesta, meillä eletään nimittäin arkea keskellä keittiöremonttia. Uudet keittiökalusteet saapunevat neljän viikon kuluessa, ja odottavan aika on pitkä. Mutta purettu seinä tuo jo inspiroivat fiilikset tulevasta avokeittiöstä! Ruokablogissahan voi teemaan liittyen sitten hehkuttaa uutta keittötä sekä integroitua jääkaappia, vai kuinka?
Sillä välin tässä on helppo sämpyläresepti hiilaritietoisille.
Vähähiilihydraattiset sämpylät (n. 4-5 kpl)
2 kananmunaa
3 rkl rasvatonta maitorahkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl psyllium jauhetta (löytyy yleensä leivinjauheiden luota hyvin varustetuista ruokakaupoista)
0,75 dl mantelijauhoa
0,75 dl soijajauhoja
3 rkl ruisleseitä
4 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl auringonkukansiemeniä
70g juustoraastetta
2 porkkanaa raastettuna
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita seos tasaiseksi massaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-rahkaseokseen. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste sekä raastetut porkkanat. Vaivaa taikinaa kertaalleen. Pyörittele käsin pellille 4-5 sämpylää. Paista uunin alatasolla n. 15 minuutin ajan.
Testiin heti tänään! 🙂
Jes, kerro sitten mitä tykkäsit! Tuntuu, että nämä sämpylät säilyvät todella paljon mehevämpinä kun niissä ei ole käytetty niin paljoa jauhoja.
-Heidi
Olen aivan koukussa näihin. Tänään tein kolmannen satsin sämpylöitä parin viikon sisään!
Nää on superhyviä! Kiitos ohjeesta 🙂