Ystäväni hehkutti kyseistä leipäreseptiä Facebookissa siihen malliin, etten voinut olla tarttumatta jauhopussiin. Leivän salaisuus piilee siinä, ettei taikinaa vaivata lainkaan. Sen annetaan kohota rauhassa yön yli ja paistetaan lopuksi padassa.  Kyllä, padassa. En ollut koskaan kuullutkaan, että leipää voi paistaa uunipadassa!  Mutta kyllä voi, ja taivaallisen hyvää leipää tuli.

Vaivaamaton leipä (kypsennetään padassa)

7 dl vehnäjauhoja
2 tl sormisuolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat ainekset keskenään lasikulhossa. Kaada joukkoon vesi, ja sekoita taikinaksi puukauhaa apuna käyttäen. Peitä astia tiukasti tuorekelmulla ja anna taikinan kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja pyöräytä se käsien välissä pyöreäksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna  sen levätä vielä puolen tunnin ajan. Aseta taikina kuumaan pataan ja anna paistua kannen alla 30 minuutin ajan. Ota kansi pois, ja paista leipää uunissa vielä 15 minuutin ajan. Helppoa, vai mitä?