Olen ehkä hieman outo, mutten ole koskaan pitänyt pikaruokapaikkojen hampurilaisista. En edes lapsena. Jokin niiden pihvien rakenteessa ja maussa mättää. Koska harvasta paikasta saa kanafileillä varustettuja hampurilaisia, jäävät ne yleensä syömättä. Kananugettimassasta valmistetut kanapihvit eivät myöskään houkuttele. Sen sijaan itsetehdyt hampparit kunnollisilla jauhelihapihveillä ovat parasta mitä tiedän.

Ruishampurilaiset:

Pihvit:
400g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
sormisuolaa
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
oliiviöljyä paistamiseen

Täytteet:
paahdettuja ruispaloja
salaatinlehtiä
tomaattia
voileipäkurkkuja
ketsuppia
sinappia
ananasrenkaita
punasipulia

Sekoita jauheliha, pilkottu sipuli, kananmuna ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä. Paista pihvit oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Kokoa ruisleivälle hampurilainen haluamillasi täytteilä.