Minun on tehnyt pitkään mieli kokeilla kesäkurpitsasta tehtyä ”pastaa”, tai oikeastaan pastan korviketta. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan kuorimattomasta kesäkurpitsasta  veistellään kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkulaisia ohuita suikaleita. Suikaleet käytetään nopeasti, noin parin minuutian ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn ja suolan kera.

”Pastaa” kesäkurpitsasta (2:lle)

1 kokonainen kesäkurpitsa
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa

 

Maultaan nämä freesatut  kesäkurpitsasuikaleet yllättivät todella positiivisesti. Aion ottaa tämän vaihtoehdon uudelleen pastan korvikkeeksi. Helppo ja nopea tapa keventää ateriaa tai yksinkertaisesti lisätä kasvisten määrää päivittäisessä syömisessä. Poikaystävä tosin vaati pastaa jauhelihakastikkeen kaveriksi.

Voipapu-jauhelihakastike (4-6:lle)

400g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
loraus oliiviöljyä
1 prk luomu voipapuja
2 prk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
sormisuolaa
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta

Kuullota kuorittu ja pilkottu sipuli kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua. Lisää joukkoon mausteet. (Käytän itse reippaasti paprikajauhetta n. 1 rkl verran). Kippaa joukkoon valutetut voipavut ja sekoittele seosta varovasti. Lopuksi kaada pannulle vielä tomaattimurska sekä ruokakerma. Anna kastikkeen hautua kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.